Ted Lasso 2020-2023

Drama Komedi Sport
Storbritannien
30 MIN
Engelska
Ted Lasso poster

Synopsis

Den amerikanske fotbollscoachen Ted Lasso flyttar till Storbritannien för att träna ett fotbollslag i London. Problemet är bara att han inte ens kan reglerna i den sport britterna kallar för "fotboll".
Ditt betyg
4.0 av 38 användare
Logga in för att se betyg av de du följer
SÄSONG
1
2
3
SÄSONG 1
SÄSONG 2
SÄSONG 3
01
Pilot
2020-08-14
02
Biscuits
2020-08-14
03
Trent Crimm: The Independent
2020-08-14
04
For the Children
2020-08-21
05
Tan Lines
2020-08-28
06
Two Aces
2020-09-04
07
Make Rebecca Great Again
2020-09-11
08
The Diamond Dogs
2020-09-18
09
All Apologies
2020-09-25
10
The Hope That Kills You
2020-10-02

Recensent

Jakob Åsell

14 augusti 2020 | 10:00

Sudeikis glänser i årets mest hjärtevärmande feelgood-serie

En godtrogen coach i amerikansk fotboll flyttar till London för att ta över ett Premier League-lag på dekis, utan att själv förstå offside-regeln. Med glimten i ögat och hjärtat på rätt ställe täljer Jason Sudeikis guld ur en sketchartad premiss i "Ted Lasso", årets mest oväntade feelgood-fullträff.
Ted Lasso, collegefotbolls-tränaren från Kansas med bred Ned Flanders-mustasch och "how y'all folks doing?"-framtoning var en karaktär som Jason Sudeikis ("Familjetrippen") gav liv åt i en rad reklamfilmer när Premiere League skulle börja sändas i USA. En amerikan som tycker att européer har missförstått football, ja ni fattar. Utifrån denna barservett till komedimanus har Sudeikis och Bill Lawrence, skaparen bakom "Scrubs" och "Spin City", spunnit det transatlantiska soccer-skämtet vidare till en hel sitcom om hur Lasso (Sudeikis) plötsligt värvas som coach för en Premier League-klubb. Dumt? Ja. Roligt? Förvånansvärt!
 
"Ni kan fylla två internet med allt jag inte kan om fotboll", öppnar den nytillrädde AFC Richmond-tränaren på podiet inför den lika förbluffade som notoriskt obarmhärtiga brittiska fotbollspressen. Spelarna var visserligen beredda på förändring men ingen hade väntat sig "Ronald f*cking McDonald" som coach. Ted Lasso må sakna grundläggande kunskaper om såväl handsregler som motståndarlag, men han är dedikerad till att hjälpa sina spelare att bli de bästa versionerna av sig själva, både på och vid sidan av planen.
 
Den godhjärtade amerikanen tvingas snart bekanta sig med allt vad arga supportrar, wags, skvallerpress och giriga ägare heter. Inte minst då han har anställts av den frostige klubbchefen Rebecca (Hannah Waddingham) som del i en illvillig plan att sabotera klubbens framtid för att hämnas på en otrogen ex-make. Men den ogenerat översnälle amerikanen skär rakt genom den frostiga och beräknande girighet som är den moderna engelska fotbollen, likt en kniv genom nybakade scones.
 
På samma vis är den genuint gemytliga Apple tv+-seriens vänliga tilltal omöjligt att värja sig emot. Sudeikis varma karisma skänker liv åt en en förhållandevis formelartad, men lättsam intrig om kulturkrockar och stolpe ut-stunder i livet. Visserligen väger själva fotbollen lite lätt, men såhär i kristider kan många nog behöva en time-out i form av välskrivet flams.  "Ted Lasso" bjuder på en väl avvägd kombination av kvick humor och godhjärtad feelgood som påminner om den första säsongen av "Community" – och man behöver inte känna till offside-regeln för att ta till sig den.
 
Premiär på Apple TV+ den 14 augusti.
| 14 augusti 2020 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (2)
4
Premissen kan tyckas leda till en tramsig komediserie med mycket slapstick-skämt men utförandet blev nästan något helt annat. Här får vi träffa Ted, en helylle, happy-go-lucky sydstatare som värmer tittaren med sitt sätt att hantera de nya situationerna han hamnar i. Första säsongen är definitionen av en "må bra"-serie. Under andra säsongen skruvas allvaret upp och mer fokus hamnar på fotbollen och karaktärerna runtomkring Ted. Nivån är överlag hög med vissa avsnitt som vacklar (vilket är sedvanligt) och någon stelare rolltolkning. Serien breddar sig mer under andra säsongen, något som skiftar tonen lite. Ett nödvändigt ont, enligt mig. Ted Lasso är ingen serie man älskar för dess fysiska skämt, här är det de fyndiga dialogerna som skiner. Du behöver heller inte vara sportintresserad för att uppskatta TV-serien. "I love meeting people's moms. It's like an instruction manual to why they're nuts."
Läs mer
5
Bästa på länge. Gillar du Scrubs gillar du detta!
Läs mer
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu