You 2018-

Romantik Drama Thriller
USA
46 MIN
Engelska
You poster

Synopsis

Serie, baserad på Caroline Kepnes bästsäljande roman "Du", om bokhandlaren Joe som träffar den aspirerande författaren Guinevere Beck. Joe fastnar direkt för Beck, men det som först verkar vara en oskyldig och charmig förälskelse går snabbt över till besatthet. Med hjälp av internet och sociala medier börjar han göra allt för att komma nära henne och röjer tyst och metodiskt bort varje hinder och person i vägen.
Ditt betyg
3.6 av 109 användare
Logga in för att se betyg av de du följer
SÄSONG
1
2
3
4
SÄSONG 1
SÄSONG 2
SÄSONG 3
SÄSONG 4
01
Pilot
2018-09-10
02
The Last Nice Guy in New York
2018-09-17
03
Maybe
2018-09-24
04
The Captain
2018-10-01
05
Living with the Enemy
2018-10-08
06
Amour Fou
2018-10-15
07
Everythingship
2018-10-22
08
You Got Me, Babe
2018-10-29
09
Candace
2018-11-05
10
Bluebeard's Castle
2018-11-12

Recensent

EliSophie Andrée

25 december 2019 | 11:00

Sexigt, farligt och otroligt beroendeframkallande

Penn Badgley går från guldgossen Dan Humphrey till seriemördaren Joe i "You", en serie med en otrolig första säsong som utmanar och lockar, men en lite svalare och sämre andra säsong.
I kultförklarade "Gossip Girl" spelar Penn Badgley Dan Humphrey som är djupt och desperat förälskad i Serena van der Woodsen. Dan Humphrey går så pass långt att han börjar förfölja Serena via sociala medier och bloggen Gossip Girl för att slutligen vinna hennes gunst. Tv-serien "You" är helt enkelt att ta Dan Humphrey och låta honom bli en seriemördare. 
 
I "You" möter vi Joe, en ung, snygg, smart och sexig bokhandlare som träffar studenten och aspirerande författaren Guinevere Beck. Joe, inser direkt att de är menade för varandra, medan Beck är högst tveksam. Med det, så inleds en katt och råtta-lek mellan Joe och Beck, en giftig relation som hela ställs på sin spets genom Joes besatthet och svartsjuka, vilket minst sagt gärna leder in honom på vägar som får Becks nära och kära att spårlöst försvinna. 
 
Första säsongen av "You" är helt enkelt, utan en massa krusiduller, otroligt bra. Manusförfattarna håller oss fångade från första sekunden till den sista och skapar Joe till någonting sällan skådat inom film och tv: en vidrig, seriemördare med gentlemankomplex som publiken älskar och sympatiserar med. Vi vill att det ska gå bra för Joe, vi vill att han ska lyckas med det han gör och förhoppningsvis komma undan med det, men samtidigt så vill vi självklart att Beck ska vara trygg och säker. 
 
Det är omöjligt att förutse nästa skeende, vilket även är det som gör första säsongen så pass genialisk. Tittarna ges precis lagom mängd information för att hållas i schack, men utan att inte tappa intresset. Även de populärkulturella referenserna och Joes inre tankar som präglar "You" är precis lagom, och läggs i precis rätt tempo för att inte bli överanvänt eller klichéartat. Tankarna spinner snabbt iväg till de första spektakulära säsongerna av "Dexter". 
 
Efter första säsongen satt jag i ett nästintill chocktillstånd och började i princip nästan redan räkna ner dagarna till den kommande andra säsongen. 
 
Men, nu har den andra säsongen kommit och visst, det är enkelt att svälja den hel. Trycka i sig den likt en stor mjukglass en varm sommardag, men det är någonting som saknas. Det är som att någon har hällt salt i strösslet. 
 
Andra säsongen av "You" innehåller absolut samma stora dos humor, roliga referenser och en fantastisk inre monolog för Joe. Genom att förlora många av de stora karaktärerna från första säsongen blir det att börja om på ett helt nytt blad, vilket också är logiskt med tanke på Joes plötsliga flytt till Los Angeles. Men trots samma härliga stämning och underbart mörka ton så finns det ingen grundhistoria längre som fångar. Det hoppar vilt mellan olika försök till tappra antagonister men i slutändan landar det ändå i att Joe inte har någon riktig konflikt. Detta leder i sin tur att större delen av andra säsongen främst bara står och stampar på samma ställe utan mål eller riktning och lämnar publiken otillfredsställd. 
 
"You" har nu blivit förnyad med en tredje säsong, men det är tveksamt om den ens behövs. Eller om Joe borde ha lämnats i sin glasbur ordentligt denna gången. 
| 25 december 2019 11:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (4)
En serie som börjar bra, svajar lite, men sedan vänder uppåt. Säsong 4 är riktigt bra och helt skruvad och jag blev glatt överraskad.
Läs mer
4
Säsong 1 av You är något av det bästa jag sett de senaste åren. Otroligt bra karaktärsutveckling. Man kan inte låta bli att känna för huvudpersonen, trots att han är en känslolös, mentalsjuk mördare med storhetsvansinne. Säsong 2 kan inte riktigt nå samma nivå.
Läs mer
4
otroligt bra serie slutet i s2 va lite B men de ger en ny start på s3 om de kommer en s1 och s2 start var väldigt lika
Läs mer
Visa fler
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu