Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 juni 2023 | 19:45

Nya serier i juni: 13 tv-premiärer att inleda sommaren med

"Secret Invasion", "The Idol" och "The Witcher" är bara några av sommarens större tv-premiärer. Vilka titlar ser du mest fram emot?
Förr i tiden så brukade sommarmånaderna innebära lite av ett uppehåll för tv-branschen, som istället brukade pumpa ut repriser i väntan på att hösten skulle dra igång med nya titlar. Men i dagen streamingvärld så fortsätter det givetvis att släppas den ena påkostade tv-satsningen efter den andra även under sommaren. 
 
Här nedan har jag lyft fram 13 olika tv-serier som jag själv kommer att ge en chans under juni. De sex första är helt nya för året och får därför en lite längre introduktion, medan de resterande är återkommande favoriter som "Black Mirror" och "The Witcher". Hojta gärna i kommentarerna vilka titlar du själv har sett fram emot mest i juni!
 

”The Idol” (HBO) - 5 juni

 
 
"Euphoria"-skaparens nya tv-serie har blivit något av en vattendelare bland kritikerna, som fick förhandstitta på serien under specialvisningen under filmfestivalen i Cannes. "Tortyrporr" och snuskig manlig fantasi eller en verklighetstrogen inblick i hur det ser ut för artister som slåss om utrymmet inom musikindustrin. Oavsett vilket så kommer vi snart att kunna se Lily-Rose Depp i en minst sagt utmanande huvudroll inom kort.
 

”Barracuda Queens” (Netflix) - 5 juni

 
 
Året är 1995 när fyra barndomskompisar från Djursholm får en enorm räkning efter att en festnatt spårat ut lite väl mycket. Tjejerna ser bara en utväg – att göra inbrott och sno saker som de kan sälja. Den nya Netflixserien är delvis inspirerad av verkliga händelser och har redan hyllats av MovieZines recensent som "en romans mellan girlpower och organiserad brottslighet"
 

”The Crowded Room” (Apple TV+) - 9 juni

 
 
Tom Holland axlar en av sina mest komplicerade och ambitiösa roller hittills i den nya Apple-miniserien "The Crowded Room". Danny Sullivan (Holland) arresteras efter sin inblandning i en skottlossning i New York 1979, där vi tittare sedan får följa hur förhörsledaren Rya Goodwin (Amanda Seyfried) försöker lyckas pussla ihop vad som egentligen hände. 
 

”Secret Invasion” (Disney+) - 21 juni

 
 
Samuel L. Jackson och Ben Mendelsohn återvänder till sina Marvelroller Nick Fury och Talos i vad som ändå måste vara den mest stjärntäta Marvelserien hittills. Olivia Colman, Emilia Clarke, Kingsley Ben-Adir, Carmen Ejogo, Cobie Smulders, Martin Freeman och Don Cheadle är bara några av skådespelarna som är bekräftade för "Secret Invasion" hittills.
 

”I’m a Virgo” (Prime Video) - 23 juni

 
 
I "I'm a Virgo" får vi följa Cootie, en 19-åring som redan hunnit bli 396 cm lång. För att skydda honom mot omvärlden har han gömts undan av sin moster och morbror under sin uppväxt. Men när ett gäng politiskt aktiva tonåringar upptäcker honom förändras hans liv väldigt snabbt.
 

”Hijack” (Apple TV+) - 28 juni

 
 
Idris Elba spelar huvudrollen i thrillerserien "Hijack", som följer händelserna i realtid under de sju timmar som ett kapat flygplan är på väg rakt mot London. Men vad är egentligen kaparnas mål med kapningen? Och finns det något passagerarna ombord kan göra för att stoppa deras planer? Det är vad vi kommer att få ta reda på under den första säsongen av serien.
 

Återkommande tv-serier med premiär under juni:

 
"The Witcher" dyker upp med Henry Cavills sista säsong i huvudrollen som Geralt. 
 
4 juni:
”Happy Valley” (säsong 3, SVT)
 
15 juni:
”Black Mirror” (säsong 6, Netflix) 
 
19 juni:
”The Righteous Gemstones” (säsong 3, HBO Max)
 
22 juni:
”And Just Like That…” (säsong 2, HBO Max)
 
29 juni: 
”The Witcher” (del 1 av säsong 3, Netflix)
”Warrior” (säsong 3, HBO Max)
 
30 juni: 
"Jack Ryan" (säsong 4, Prime Video)
 

Läs också: Käftsmällar, demoner och fantasy: 5 tunga spel som släpps i juni

 
Vilka tv-premiärer ser du fram emot mest under juni? Kommentera gärna nedan!
| 2 juni 2023 19:45 |