Barracuda Queens 2023

Barracuda Queens poster

Synopsis

Året är 1995. Lollo, Klara, Frida och Mia är fyra barndomskompisar från Djursholm som kallar sig ”Barracuda Queens”. De är självsäkra och sammansvetsade, älskar att festa och ha roligt. En helg i Båstad går festandet överstyr och gänget får en hög räkningar som de inte kan betala. Tjejerna ser bara en utväg – att göra inbrott och sno saker som de kan sälja. Inbrottet går inte riktigt som planerat och drar in en femte tjej i gruppen.
Ditt betyg
3.1 av 17 användare
Logga in för att se betyg av de du följer
SÄSONG
1
SÄSONG 1
01
I Regret Båstad
2023-06-05
02
You’re a Girl, It’s Different
2023-06-05
03
I Want More Money
2023-06-05
04
Cheers to Never Fighting Again
2023-06-05
05
I’m Not Scared of You!
2023-06-05
06
Do You Like Champagne?
2023-06-05

Recensent

Melody Sasha Ohlsson

1 juni 2023 | 23:55

En romans mellan girlpower och organiserad brottslighet

RECENSION (säsong 1). En grupp unga tjejer kallade Barracuda Queens rör sig från sin priviligierade vardag in i en värld av grova rån, utpressning och flykt från polisen i Netflix underhållande nya serie.
Det talas ofta om att Sverige gör bra kriminaldramer men vet ni vad Sverige faktiskt gör allra bäst i serievärlden? Ungdomsserier, allt som faller inom kategorin Young Adult och coming to age - vilken inriktning verket än tar. Barracuda Queens är inget undantag.
 
I "Barracuda Queens" följer vi tjejgänget med samma namn, ett namn de har sedan de som små spanade på killar på den lokala badstranden Barracuda.
 
Lollo, Klara, Frida och Mia är fyra mer eller mindre priviligierade tjejer som vuxit upp på Djursholm tillsammans och som lever livet med hjälp av sina föräldrars AMEX-kort.
 
Efter en bokstavligt talat blöt natt i Båstad kommer de dock hem till fakturor på 175 000 kronor och föräldrar som inte längre vill låna ut kreditkorten. De bestämmer sig för att ta saken i egna händer och försöker råna en av de nya grannarna men avbryts när de upptäcker att familjens dotter Amina är hemma. Som tur är vill Amina inte anmäla dem utan hellre vara en del av nästa plan och plötsligt går de unga champangedrickande tjejgänget från att leva under mamma och pappas skyddade vingar till att planera rån på hundratusentals kronor.
 
Men att lyckas med stora rån är en helt annan sak än att fantisera om dem och snart är de fast i en virvelvind där mycket vill ha mer, händelserna eskalerar och adrenalinkickarna överväger konsekvenserna…
 
"Barracuda Queens" är en serie jag fann mycket underhållande att titta på: den är tillräckligt spännande och lättsmält för att fastna i och vilka fortsätta sträckkolla samtidigt som den är smart nog att lämna utrymme till komplexa relationer och små sidospår som förstärker historien. Dynamiken mellan de unga kvinnorna som spelar huvudrollerna är väldigt bra och det finns ingen att klaga på i ensemblen i sin helhet.
 
Den som verkligen sticker ut är dock Alva Bratt som Lollo: hon har en karisma som gör att hon styr varje scen och en mystik som är svår att inte fascineras av. Extra bra är hon i scenerna med Sarah Gustafsson och det märks på deras kemi att de spelat mot varandra under en lång tid i "Eagles".
 
Även Tindra Monsen imponerar som den hårt pressade Klara som försöker trycka ned sina känslor men tillslut kokar över. Izabella Scorupco är också värd att nämna: hon passar perfekt som den hårt sammanhållna Margareta som är mamma till Lollo och som lägger störst vikt vid hur familjens yta framstår.
 
Överlag är "Barracuda Queens" en välgjord serie som verkligen andas 90-tal och ungdomlig girlpower. Den har stort underhållningsvärde, dess spänning håller ända till slutet och den fulländas av ett aldrig vacklande skådespeleri från någon sida. Dessutom bjuder den på lite välbehövlig satir om överklassen, och det tackar vi ju aldrig nej till.
 
Hade jag önskat mig något mer? Ja, kanske lite längre avsnitt. Annars är det en perfekt serie att börja sommaren med!
 
"Barracuda Queens" släppps på Netflix den 5 juni.
| 1 juni 2023 23:55 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Barracuda Queens
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu