I'm a Virgo 2023-

Komedi
USA
26 MIN
Engelska
I'm a Virgo poster

Synopsis

Fantasy-komedi om en fyra meter lång man som bor i Oakland.
Ditt betyg
2.5 av 2 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
I'm a Virgo
Seriepremiär
23 juni 2023
Digitalpremiär
23 juni 2023
Antal säsonger
1
Antal avsnitt
7
Avsnittslängd
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Amazon Prime Video
SÄSONG
1
SÄSONG 1
01
You A Big MuthaF*cka
2023-06-23
02
The Universe And My Spirit
2023-06-23
03
Paco Rabanne
2023-06-23
04
Balance Beam
2023-06-23
05
Brillo, If Possible
2023-06-23
06
It Requires Trust on My Part
2023-06-23
07
A Metaphor for What
2023-06-23

Recensent

Jonatan Blomberg

23 juni 2023 | 08:00

Jättekul, jätteudda och jättebra om tonårsgigant

"I'm a Virgo" levererar allt från årets sjukaste sexscen till en hel rad både tankeväckande och roliga avsnitt under sin minst sagt udda första säsong.
Jag kan verkligen inte tänka mig att "I'm a Virgo" kommer gå hem i alla hushåll som väljer att ge serien en chans. Men bland alla tv-kritiker som hunnit ge serien en chans inför premiären så hyllas den som en av årets bästa nya serier. Och jag förstår verkligen varför. 
 
Boots Riley har tidigare skrivit och regisserat den långt mer cyniska långfilmen "Sorry to Bother You", som även den verkligen stod ut ur mängden. Det finns gott om likheter mellan Rileys debutfilm och hans första tv-serie, även fast tonen nu är avsevärt mer positiv och hoppfull. "I'm a Virgo" följer Cootie (Jharrel Jerome), en 19-årig afroamerikansk man som aldrig varit utanför sitt hus. Han har dessutom endast lärt sig om utansidan genom de tv-program som hans farbror och faster låtit honom titta på under uppväxten. 
 
Anledningen att han inte släppts ut på gatan är faktumet att han är en fyra meter lång jätte. Carmen Ejogo och Mike Epps, som spelar karaktärerna som tagit hand om den unga jätten, tror inte att världen är redo för en afroamerikansk man av den storleken ännu. Vilket är varför man istället har försökt hålla honom undangömd och göra honom redo för den dag världen hittar honom. 
 
Det är en ganska galen och udda utgångspunkt för en serie, men de flesta av er har nog redan en och annan aning om resan "I'm a Virgo" kommer att ta oss tittare med på under den första säsongen. Men det är troligtvis här som du har helt fel. För vändningarna som sker i en allt mer rasande takt under säsongen är så oförutsägbara och tvära att det snart är svårt att sluta titta, av den rena förvirring som uppstår.
 
Det dyker upp en tecknad serie, ett hamburgarhak och en ung kvinna som är lika snabb som Flash och Quicksilver. Walton Goggins är en svinrik hjälteversion av Iron Man eller Batman, men med ett humör som Homelander. Det händer så mycket konstigt, men på något sätt så knyts ändå allt ihop och skapar en härligt udda men befriande tittarupplevelse... som verkligen fungerade för mig. Men med det sagt, så har jag full förståelse för att det här kommer att bli typexemplet på den där sortens titel som hyllas av finsmakande tv-kritiker och sågas av de allra flesta "vanliga tittare" som ger den en chans. 
 
Om du är någon som tidigare gillat serier som "Atlanta", "The OA", "Dispatches From Elsewhere" och "Lodge 49", då finns det garanterat en chans för att även "I'm a Virgo" kommer att falla dig i smaken. Kanske kan den till och med bli en av dina nya favoritserier. Men oavsett vilket, så tycker jag verkligen att den här udda jätten till serie förtjänar att ges en chans. Jag lovar att den kommer att ta dig med på en resa du inte har fantasi att ens förvänta dig. 
 
Hela den första säsongen av "I'm a Virgo" släpps på Prime Video idag.
| 23 juni 2023 08:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera I'm a Virgo
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu