Spel

Skribent

Anders Eklöf

31 maj 2023 | 06:00

Käftsmällar, demoner och fantasy: 5 tunga spel som släpps i juni

I juni är det dags för slagsmål i "Street Fighter 6", monsterslaktande i "Diablo IV" och episka äventyr i "Final Fantasy XVI".
Sommar, sommar och sol – men även en hel del trevliga kvällar framför teven eller datorskärmen för att lira några av de senaste spelen. 
 
Förra månaden bjöd på kanske årets största och potentiellt det bästa spelet i form av "The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom", men även ett av de sämsta. Även den här månaden är sprängfylld med riktigt stora titlar, som fightingspelet "Street Fighter 6" eller rollspelet "Diablo IV".
 
Här är de fem hetaste spelen som släpps i juni 2023.
 

"Street Fighter 6"

 
 
Efter sex år av uppdateringar är snart Ryu, Chun-Li, Ken och Cammy tillbaka och redo att gå vidare från "Street Fighter 5" till förmån till "Street Fighter 6", där knappkombinationerna och gatuslagsmålen samsas med riktigt läcker grafik.
 
Förutom nya karaktärer som den viga dansaren Jamie, tuffa Kimberly och den franska modellen Manon är det stora dragplåstret spelläget World Tour – där du får skapa en egen fighter som ska utforska en stad och kämpa mot klassiska "Street Fighter"-kämpar.
 
Ett annan trevlig men kontroversiell tillskott är ett "modernt" kontrollschema, där du inte behöver vara lika flink i fingrarna som vanligt för att utföra de allra mest spektakulära attackerna. Det är skönt för de som inte har tid att lära sig, men förtär väl lite charmen med fightingsspelsgenren.
 
 
Släpps: 2 juni
Format: PS5, PS4, Xbox Series X/S och PC
 

"Diablo IV"

 
 
Helvetet har öppnat sig igen och det är upp till dig och dina vänner att stoppa demonerna från att sluka världen Sanctuary i "Diablo IV".
 
Spelet utspelar sig 30 år efter händelserna i föregångaren "Diablo III: Reaper of Souls", där kultmedlemmar har frammanat den onda demonen Lilith som tagit makten i världen Sanctuary. Det är upp till dig som en av fem olika klasser att slakta monster, samla en hel del loot och i slutändan besegra Lilith.
 
Spelet har genomgått flera betaversioner där spelare har fått prova det mörka äventyret, där mottagandet har varit övervägande positivt. Läs vår recension av spelet här.
 
Släpps: 6 juni
Format: PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One och PC
 

"Crash Team Rumble"

 
 
Efter det riktiga läckra, utmanande och skojiga plattformsspelet "Crash Bandicoot 4: It's About Time" är den galna råttan och hans vänner och fiender tillbaka för ett galet partyspel.
 
I "Crash Team Rumble" gäller det att samla frukter samtidigt som du försöker stoppa motståndarlaget på olika banor, med klassiska karaktärer som Crash, Cortex, Coco och Dingodile som var och en har unika egenskaper.
 
Det ser helt klart roligt ut och för tankarna till det gamla klassiska partyspelet "Crash Bash" från 2000, så det här lär säkert bli ett underhållande spel för flera spelare.
 
Släpps: 20 juni
Format: PS5, PS4, Xbox Series X/S och Xbox One
 

"Aliens: Dark Descent"

 
 
Genom åren har det kommit en hel del olika spel baserat på filmserien "Alien" med H.R. Gigers läbbiga monster, men inget har väl riktigt levt upp till det riktigt bra "Alien: Isolation".
 
Nu kommer "Aliens: Dark Descent", som är ett actionspel för en spelare med en ny berättelse där vi kommer få kämpa mot de ikoniska xenomorferna som en grupp marinsoldater på planeten Lethe. Spelet ser helt klart inspirerat av filmen "Aliens" av James Cameron från 1986, men också den taktiska spelserien "Xcom".
 
- Fans av serien blir nog glada över att få hoppa in i en ny genreupplevelse och ett nytt spännande spel som inte liknar något av våra tidigare "Alien"-spel, säger Luigi Priore, vicepresident på Disney, Pixar och 20th Games.
 
Släpps: 20 juni
Format: PS5, PS4, Xbox Series X/S och PC
 

"Final Fantasy XVI"

 
 
I sommar är det äntligen dags för ett nytt numrerat spel i den största japanska rollspelsserien genom tiderna, i form av "Final Fantasy XVI". Spelet utspelar sig i världen Valisthea, där nationer som har en människa som kan förvandla sig till enorma monster krigar mot varandra.
 
I huvudrollen ser vi Clive Rosfield, som ger sig ut på ett hämnduppdrag efter en tragisk händelse, som vi kommer att få följa genom flera olika delar av hans liv.
 
Den här gången blir det riktigt actionbetonade strider, samt enorma sammandrabbningar mellan nationernas monster. Regissör för spelet är Naoki Yoshida, som främst är känd för det populära och oerhört framgångsrika onlinerollspelet "Final Fantasy XIV". 
 
Släpps: 22 juni
Format: PS5
 
Vilka spel ska du spela i sommar?
| 31 maj 2023 06:00 |