Film

Skribent

Matilda Klinga

2 januari 2017 | 20:08

De 10 största biosuccéerna från 2016

2016 var onekligen superhjältarnas år. Även flera animerade storfilmer hann charma biopubliken runt om i världen.
Från djungeln till rymden till superhjältarnas värld, via en animerad liten avstickare. Ungefär så såg filmlandskapet ut under förra året. Det här är de tio filmer som drog in mest pengar under kalenderåret 2016 världen över. 

10. "Suicide Squad" (745 miljoner dollar)


Ett gäng skurkar får i uppdrag att rädda världen genom att besegra en oövervinnelig fiende. 9. "Fantastiska vidunder och var man hittar dem" (776 miljoner dollar)


Trollkarlen Newt Scamander reser till New York med en resväska fylld av magiska varelser som rymmer. Manus är skrivet av JK Rowling och vi får återvända till trollkarlarnas magiska värld men långt innan Harry Potter föds. 8. "Deadpool" (783 miljoner dollar)


Ryan Reynolds är Wade Wilson som efter ett experiment får superkrafter och skapar sitt alter ego; Deadpool.  7. "Rogue One: A Star Wars Story" (789 miljoner dollar)


En grupp hjältar slår sig samman för att stjäla ritningarna till Dödsstjärnan. Just nu ligger den etta på svenska biotoppen.
 


6. "Batman V Superman: Dawn of Justice" (873 miljoner dollar)


Ännu en till superhjältefilm som sålde bra i år. Precis som det hörs på titeln så strider Batman och Superman mot varandra. Samtidigt uppstår ett hot större än något mänskligheten tidigare har skådat.
 


5. "Husdjurens hemliga liv" (875 miljoner dollar)


Hunden Max liv vänds upp och ned när hans matte kommer hem med den stora hunden Duke. Under en dag är de med om ett stort äventyr där de möter kaninen som vill hämnas på lyckliga husdjur och deras ägare. 4. "Djungelboken" (966 miljoner dollar)


Precis som i den animerade "Djungelboken" från 1967 får vi möta den föräldralöse pojken i djungeln som blir omhändertagen av pantern Bagheera. 3. "Zootropolis" (1023 miljoner dollar)


I en stad där endast djur bor blir kaninen Judy polis som ska lösa ett fall. Det blir inte så lätt som hon tror när hon måste samarbeta med den luriga räven Nick Wilde.2. "Hitta Doris" (1027 miljoner dollar)


I den här uppföljaren till "Hitta Nemo" letar Doris efter sin familj. Vi får följa med på ett spännande äventyr där vi får möta många olika havsvarelser. 1. "Captain America: Civil War" (1153 miljoner dollar)


Avengers-teamet försöker att rädda mänskligheten när en ny skurk hotar världen. Captain America och Iron Man är dock osams vilket skapar problem.Vilka har ni sett?
| 2 januari 2017 20:08 |