Serie

Skribent

Tobias Andersson

15 mars 2023 | 13:00

Amazons ”Citadel” är redan klar för säsong 2

Den saftigt dyra spionserien har förnyats för en andra säsong. En hel månad innan den ens haft premiär.
”Citadel” har visat sig vara ett riktigt hjärteprojekt för Amazon de senaste åren. Spionserien har varit under produktion ända sedan 2018 och har lidit av flera interna meningsskiljaktigheter kring manusarbetet.
 
Trots all trubbel har Amazons chefer pumpat in närmare 200 miljoner dollar i projektet – så passion har det verkligen varit på tal om då serien arbetats om istället för att slopas. ”Citadel” har premiär hos Prime Video den 28 april, men redan nu är den bekräftad för en andra säsong, meddelar The Hollywood Reporter.
 
Om Priyanka Chopra Jonas och Richard Madden kommer reprisera sina agentroller i seriens andra rond är ännu inte bekräftat. I den minst sagt ambitiösa serien axlar de rollerna som två elitspioner som förlorat minnet samtidigt som de måste besegra den ondskefulla organisationen Manticore.
 
Amazon satsar på explosiv action i deras nya storsatsning där de även planerar flertalet spinoffs.
 
Bröderna Joe och Anthony Russo har regisserat den första säsongen. De är kända för att ha regisserat flertalet ”Avengers”-filmer så de har rejäl erfarenhet av påkostad och pampig action.
 
Ser du fram emot "Citadel"?
| 15 mars 2023 13:00 |