Skribent

Alexander Dunerfors

27 juli 2012 | 19:01

25 filmer vi fortfarande ser fram emot under 2012

Känns det lite tomt nu när Batman sagt farväl? Trösta dig med den här listan, som bevisar att bioåret bara har börjat...

Det har varit en späckad biosommar men än finns det häftiga titlar att se fram emot under 2012. Här är 25 av dem - vilka ser du mest fram emot?

Total Recall - 8 augusti

Hitech-manicker, Kate Beckinsale på sitt mest rövkickande humör, Bryan Cranston som någon slags ond chef och såklart den trebröstade horan. Jag ser inte hur denna nyinspelning kan slå fel.

Magic Mike - 15 augusti

Steven Soderberghs nya ska nog inte misstas för en djup eller tankeväckande film. Men ta den för vad den är; en strippshow med inoljade män i massor, och du får definitivt valuta för biopengarna.

Snabba Cash II - 17 augusti

Mittenfilmen av Jens Lapidus-filmatiseringarna drar oss tillbaka in i Stockholmbusarnas undre värld. Vi är nyfikna på om den nye regissören Babak Najafi lyckas upprepa Daniel Espinosas framgångar. 

The Expendables 2 - 22 augusti

"Magic Mikes" raka motsats, här är det hårda grabbar ute i krig. Hur Amanda Ooms lyckades få en plats i denna före detta actionstjärnors återförening, återstår att se.

The Bourne Legacy - 29 augusti

Bourne är borta men Jeremy Renner fortsätter där det slutade. Av allt att döma hittills ser det minst lika bra ut som med den förre killen. 

Modig - 31 augusti

"Den nya från Pixar" kommer alltid med vissa förväntningar. Här möter vi en tuff skotsk prinsessa som hellre är ute och leker Katniss med sin pilbåge än gör vad prinsessor gör.

Hamilton 2: Men inte om det gäller din dotter - 7 september

Filmhöstens säkraste felsägning. "Inte utan min dotter" är dramat där Sally Field var jagad, "Men inte om det gäller din dotter" är thrillern där Persbrandt är den som jagar - nämligen kidnapparna till sin guddotter. 

Lawless - 14 september

Gillade du Tom Hardy i "The Dark Knight Rises", vänta bara tills du får se honom som laglös vilde i John Hillcoats "Lawless". Hård på utsidan, mjuk på insidan, och odödlig sägs det...

Resident Evil: Retribution - 14 september

Typ den femte filmen (vem räknar?) om Alice och zombierna. Älskade man de förra väntar mer av samma.

ParaNorman - 21 september

En liten grabb kan se och tala med döda. (Haley Joel Osment ringde, vill ha sin roll tillbaka.) Stop motion-animerad mysrysare för hela familjen - som enligt rykten ska vara rätt läskig på riktigt...

Hypnotisören - 28 september

Tobias Zilliacus introduceras som kommissarie Joona Linna ur Lars Keplers detektivromaner. Lasse Hallström regisserar, och går allt vägen blir det sju filmer till.

Looper - 28 september

Joseph Gordon-Levitt är otäckt lik Bruce Willis, och med all rätt. De spelar samma karaktär, som åker i tiden för att ta död på sig själv. Något åt det hållet.

Dredd - 5 oktober

Karl Urban ser till att seriehjälten Judge Dredd får den mörka och våldsamma filmatisering han förtjänar. Comic-Con-fansen jublade vid sommarens smygpremiär.

Taken 2 - 5 oktober

Liam Neeson är tillbaka som badass-farbror i uppföljaren, där det nu är upp till dottern (Maggie Grace) att rädda sina föräldrar. 

Ted - 5 oktober

"Family Guy"-älskare kommer att skratta sig fördärvade åt Seth MacFarlanes debutfilm, om en livs levande teddybjörn som super och svär. Mark Wahlberg och Mila Kunis har de mänskliga huvudrollerna.

Premium Rush - 12 oktober

Joseph Gordon-Levitt har växt i våra ögon så mycket att vi till och med ser fram emot att se honom cykla i nittio minuter. Actionthriller med Michael Shannon som skurk.

Savages - 12 oktober

En Oliver Stone-film kan bli lite hur som helst. Men de lyckliga i MovieZine-redaktionen som sett den lovar att hans stjärnspäckade dramathriller lever upp till alla förväntningar. Håll utkik efter recensionen i helgen!

Paranormal Activity 4 - 19 oktober

Som väntat blev Paranormal Activity-serien den nya Saw: en uppföljare är alltid given vid Halloween. I vanlig ordning är inget känt om storyn, men vi vet att vi kommer sitta där och skrika i biomörkret i år också...

Cloud Atlas - 19 oktober

1800-talsdrama möter framtids-sci-fi när regissörerna bakom "Matrix" och "Spring Lola" slår sina påsar ihop. Hugh Grant, Halle Berry och Tom Hanks har flera roller var. Den nya trailern är magisk.

Skyfall - 26 oktober

Daniel Craigs tredje film som James Bond regisseras av Sam Mendes ("Jarhead"), och har lite oväntat Ola Rapace och Jens Hultén (från Johan Falk-filmerna) i rollistan.

Breaking Dawn: Part 2 - 14 november

Vampyrsagan är snart över, men först får vi se hur Bellas liv som blodsugare och småbarnsmamma artar sig. 

Argo - 23 november

Skådespelaren Ben Affleck har fått ta emot en hel del skit under åren, men regissören Ben Affleck möts bara av hyllningar. Hans tredje långfilm bygger på en verklig händelse år 1979, när CIA kopplades in för att befria gisslan i Iran.

Hobbit: En oväntad resa - 12 december

Peter Jacksons prequel till "Sagan om Ringen" har alla förutsättningar till att bli årets största biopremiär. Martin Freeman är Bilbo och Mikael Persbrandt byter ut superkropp mot hårig björn-dito. 

Berättelsen om Pi - 21 december

Ang Lee regisserar berättelsen om en pojke som lämnas skeppsbruten med diverse otäcka djur i sin lilla båt. Baserat på en hyllad roman - Oscarssnacket går redan.

Mammas pojkar - 25 december

Två vuxna bröder tänker arrangera ett heavy metal-konvent i sin sömniga lilla by. Ulf Malmros första komedi sedan "Bröllopsfotografen" - det har varit en lång väntan. Så passa på att se den och ha kul, man vet aldrig när det blir roligt nästa gång. 

Vilka av filmerna ser du fram emot? Lämna din kommentar nedan.

| 27 juli 2012 19:01 |