Eric Bana

Skådespelare 09 Augusti 1968 Melbourne, Victoria, Australien

Biografi

Eric Banadinovic´, mer känd som Eric Bana är en australisk skådespelare, född 9 augusti 1968 i Melbourne, Australien.

Eric Bana började sin karriär som komiker i tv-serien Full Frontal och medverkade i flera australiska tv-program under 1990-talet. Han fick bra kritik för sin roll i den biografiska filmen Chopper. Bana spelade sedan i Hollywoodfilmen Black Hawk Down, som en sergeant i den amerikanska insatsstyrkan Delta Force. Därefter hade han huvudrollen som Bruce Banner i Ang Lees film Hulk och som Hector i Troja. Han hade också huvudrollen i Steven Spielbergs film München och spelade senare skurken Nero i science fiction-filmen Star Trek. 

Bana har fått Australiens högsta tv- och filmpriser för sina roller i Full Frontal, Chopper och Romulus, My Father. Han har även nominerats till MTV Movie Award for Best Fight (Troja) och Phoenix Film Critics Society Award for Best Cast (Black Hawk Down).

Av: Kalis

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
magiul
Riktigt bra skådespelare som kan få en hålla intresset uppe för en film helt på egen hand. Han har som sagt en rätt ojämn karriär, men det är mer filmernas fel än hans eget i mina ögon.
greatderek
att bara skriva kass låter minst sagt lite omotiverat.  Tillför inget.
Men att han är en bra skådespelare som inte använder samma uttryck och miner jämt som vissa Cage.... Cruise... det är skönt
Eric Kurzydlo
Förbannat bra skådespelare!
Visa fler (11)