Christian Bale

Skådespelare 30 Januari 1974 Haverfordwest, Pembrokeshire, Wales, UK

Biografi

Christian Charles Philip Bale föddes den 30 januari 1974 i Haverfordwest, Pembrokeshire, Wales och är en brittisk skådespelare.

Solens Rike från 1987 var den film som gjorde Christian Bale världskänd. Han gestaltade den lilla pojken Jim Graham som skickades iväg till ett fångläger. Han fick otroligt bra kritik för sin, redan då, starka rolltolkning.
Samma år spelade han även en välkänd roll för oss svenskar som Jum-Jum i filmen Mio min Mio.

Bale har vunnit en Golden Globe och en Oscar för ”Bästa manliga biroll” i filmen The Fighter, men han är även känd för filmer som American Psycho, The Machinist, The Prestige och som den senaste reinkarnationen av Batman.

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
17676-0
Videon där han blir ilsken under inspelningen av Terminator 4 var fan i mig både rolig, läskig och pinsam på samma gång, har aldrig hört någon säga fuck så många gånger på en enda gång.
Fantastisk skådis överhuvudtaget. Även om man inte gillade The Machinist så måste man ju ändå ge honom beröm för att han gick med på att gå ner så mycket i vikt bara för en film. Läste att han bara åt ett äpple och en burk tornfisk om dagen i över fyra månader, Jesus Christ.
vinterblod Svar på 17676-0 för
Han är ett proffs ;) 
Då ska man inte störa mitt i en inspelning hehehhe ^_^
emil0925@gmail.com
Snälla kom tillbaka som Batman! Vi vill ha dig och ingen kass Affleck!!
Visa fler (42)