Serie

Skribent

Viktor Jerner

23 juli 2016 | 16:00

Trailer: Starz storsatsar med episka tv-serien "American Gods"

Baserad på Neil Gaimans bok med samma namn.
Den amerikanska film- och seriemässan ComicCon är i full gång och härligt material från diverse olika kommande projekt haglar från skyn i vanlig ordning. Idag blev det tv-kanelen Starz tur att visa upp sig, och de hade med sig en rykande färsk trailer från deras spännande storsatsning "American Gods"

Serien baseras på Neil Gaimans bästsäljande bok med samma namn, vars berättelse kretsar kring gudar från flera olika religioner  - exempelvis Anubis, Loke, Oden och Tjernobog - som lever och verkar i dagens USA. Skaparna bakom serieadaptionen är tv-veteranerna Michael Green ("Gotham") och Bryan Fuller ("Hannibal"). Kolla in den första trailern nedan: 


Av någon anledning fick jag lite B-känsla precis i början av trailern, men sedan blir det bara bättre och bättre. Stilen påminner mycket om Fullers "Hannibal" - vilket nog kan ha att göra med att han tog med sig regissören David Slade även till det här projektet - fast ännu mer förhöjt och uppskruvat. 

Storymässigt verkar serien väldigt vågad på många sätt och det är härligt att se skådespelare som Ian McShane, Crispin Glover, Pablo Schreiber och vår egna Peter Stormare (som verkar kötta en ko med slägga!?) gå "all in". Mest pepp är jag tveklöst på att se Gillian Anderson i rollen som gudinnan Media, men tråkigt nog dyker hon inte upp i den här första titten. Hur som helst, en ytterst stabil trailer. 

Kommer ni se "American Gods" när den dyker upp i början av nästa år? 
| 23 juli 2016 16:00 |