Film

Skribent

Alexander Dunerfors

23 juli 2016 | 09:45

Vågar du se trailern till nya ”Blair Witch”?

Surprise… Adam Wingards skräckfilm ”The Woods” är egentligen en uppföljare till ”The Blair Witch Project”!
Filmbolaget Lionsgate har lurat skräckfans ordentligt. I våras släpptes den första trailern till en skogsrysare kallad ”The Woods”, som enligt några recensioner kunde vara ”den läskigaste skräckfilmen någonsin”

Flera av våra läsare drog paralleller till ”The Blair Witch Project”, och det visar sig att ni inte var fel ute. Alls. 

Under pågående Comic Con avslöjades det nämligen att filmen är en uppföljare till found footage-rysaren från 1999. Varför man har valt att hålla det hemligt så länge är oklart, men faktum är att vi får en fortsättning på en av 90-talets mest skrämmande filmer, och att den är här redan i höst.

Regisserar gör Adam Wingard, känd för genrefilmerna "The Guest" och "You're Next". Kolla in den nya trailern:


Filmen ignorerar tvåan "The Book of Shadows" (som alla borde göra) och bjuder istället på en fortsättning med samma skakiga kamera och "äkta" reaktioner som gjorde "The Blair Witch Project" till en världssnackis och en biosuccé i slutet av 90-talet.

"Blair Witch" börjar med att man hittar ett nytt band, som tyder på att Heather överlevde händelserna i första filmen. Handlingen lyder: 

"En grupp collegestudenter ger sig in i Black Hils Forest i Maryland för att avtäcka mysteriet kring James systers försvinnande. Något som många har trott är kopplat till legenden om Blair Witch. Under natten inser de att legenden är alltför verklig, och mycket ondare än vad de hade föreställt sig."

"Blair Witch" får amerikansk biopremiär den 16 september.

Vad tyckte ni om trailern?
| 23 juli 2016 09:45 |