Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

4 juni 2016 | 10:30

Gillian Anderson får en stor roll i kommande "American Gods"

När Neil Gaimans roman ska bli TV nästa år, får vi bland andra se Gillian Anderson i kriget mellan de gamla gudarna och vår samtids dyrkan av kändisar och media.
Enligt Variety har Gillian Anderson hoppat på den kommande - mycket udda och intressanta - serien "American Gods" där hon ska spela rollen som Media: De Nya Gudarnas ansikte utåt som sköter försäljningarna genom att föreställa olika kändisar. Hon livnär sig på den uppmärksamhet och fan-dyrkan som folk ger genom att titta på sina datorskärmar, TV-apparater och surfplattor när de följer sina favorit-serier. 

"American Gods" kommer någon gång 2017 och synopsisen skvallrar om att vi får följa den frisläppta före detta brottslingen Shadow Moon (Ricky Whittle från "The 100") som hoppar på att bli livvakt och följeslagare till den mystiske Mr. Wednesday (Ian McShane från "Deadwood") och tillsammans reser de genom USA. På vägen möter Shadow Moon Mad Sweeney, som berättar att vi står på randen till ett krig mellan de gamla tradionella gudarna och de nya, världsomspännande gudarna baserade på samhällets dyrkan av rikedom, teknologi, media, kändisar och droger.

Serien är baserad på en bok av Neil Gaiman med samma titel och Gillian Andersons medverkan markerar en återförening med showrunnern Bryan Fuller, som jobbade ihop på "Hannibal". Nyligen såg vi Gillian i sin paradroll som Dana Scully i "X-files"-revivaln och i höst kan vi se henne i den tredje och sista säsongen av krim-serien "The Fall".

I övrigt har rollistan redan namn som Emily Browning ("Sucker Punch") som Laura - fru till Shadow Moon, Yetide Badaki som kärleksgudinnan Bilquis samt Bruce Langley som den moderna guden Technology Boy. Att göra Gaimans bok till TV-serie har varit på tal många gånger, av olika skapare och bolag, men nu är det alltså Starz som skapar adaptionen under ledning av Bryan Fuller.

Tycker du att "American Gods" låter intressant?
| 4 juni 2016 10:30 |