Biotoppen

Skribent

Mats Karlsson

22 december 2014 | 12:30

"Sune i fjällen" ny tvåa på biotoppen

Så gick det även för "Foxcatcher", "Tingeling" och veckans andra biopremiärer.
"Hobbit: Femhäraslaget" fick en pangstart förra veckan och trots tappra försök från starka utmanare behåller Jacksons Midgårdsäventyr förstaplatsen. "Sune i fjällen" fick nöja sig med silverplaceringen medan "Tingeling: Legenden om önskedjuret" la beslag på tredje platsen.

Oscarshajpade "Foxcatcher" gick det trögare för och hamnade till slut på 14:e plats. Det gick dock bättre för hyllade "Pride" som knep 11:e platsen.

Se hela biotoppen här...


I USA var det äntligen dags för biopremiär "Hobbit: Femhäraslaget" och filmen spelade in 56 miljoner dollar. Bra siffror generellt sett, men inget imponerade resultat för att vara "Hobbit". Första filmen "Hobbit: En oväntad resa" öppnade med 84.6 miljoner och "Hobbit: Smaugs ödemark" med 73.6 miljoner dollar. Men de sammanlagda intäkterna ser bättre ut, till dags dato har "Hobbit: Femhäraslaget" inkasserat 355 miljoner dollar.

På andra plats hittar vi "Natt på museet 3" som enbart drog in 17.3 miljoner dollar, drygt hälften av vad första filmen öppnade med. På bronsplatsen har vi remaken "Annie" som spelade in 16.3 miljoner dollar.
| 22 december 2014 12:30 |