Film

Skribent

Viktor Jerner

10 augusti 2016 | 23:45

Skurken i James Wans "Aquaman"-film har avslöjats

Han kallas för Black Manta och har varit en viktig del av Aquamans värld sedan 1967.
I takt med att vi har fått se mer och mer ifrån Warner Brothers och DC Comics filmuniversum har vi också fått bekanta oss lite med Jason Momoa ("Game of Thrones") i rollen som Justice League-medlemmen Aquaman. Han gjorde ett ytterst kort inhopp i Zack Snyders "Batman v Superman: Dawn of Justice" men han redan fått en hel del utrymme i den tidiga marknadsföringen av kommande "Justice League".

Karaktären - som tack vare Geoff Johns New 52-serier har ökat markant i popularitet de senaste åren - får dock inte en egen film förrän 2018, men vi vet redan en del om vad den kommer att bjuda på. Regin står talangfulla James Wan för, och utöver Momoa ser vi även Amber Heard i rollen som Aquamans älskade Mera och Willem Dafoe som mentorn Nuidis Vulko. 

Idag har vi också fått veta - via The Wrap - vem som kommer agera huvudskurk i filmen; ingen mindre än Aquamans hänsynslösa ärkenemesis Black Manta.  


Black Manta och Aquaman. 

Karaktären har varit en del av DC-mytologin ända sedan 1967 och har under den tiden fått flera olika bakgrundshistorier. Den mest populära kretsar kring att Aquaman har dödat hans far, och att hans mål är att utkräva en så brutal hämnd som möjligt. I New 52-versionen har han intressant nog inga superkrafter, utan förlitar sig på sin knivskarpa intelligens och högteknologiska undervattensdräkt (vars hjälm avfyrar dödliga laserstrålar!). Han är lugn och beräknande, samt en mästare på strategi.

Black Mantas design är väldigt speciell och och det lär bli en utmaning att översätta det till film, men jag är minst sagt grymt taggad på att se resultatet.

Tyck till! Hur känner ni kring det här valet av skurk? 
| 10 augusti 2016 23:45 |