Film

Skribent

Viktor Jerner

27 mars 2016 | 19:00

James Wan utlovar lättsammare ton och sjömonster i "Aquaman"

Kanske kan bli något för er som ogillade "Batman v Superman: Dawn of Justice"?
Responsen kring Zack Snyders "Batman v Superman: Dawn of Justice" har inte direkt varit nådig. Jag tyckte filmen var helt fantastisk som jag skrev i min recension, men på många andra håll har de brutala sågningarna fullkomligt haglat från skyn. Filmen verkar dock som väntat gå bra pengamässigt, så förhoppningsvis förblir DC:s och Warner Brothers planer på ett spännande och expansivt universum oförändrade.

Det vore ju väldigt tråkigt om exempelvis James Wans "Aquaman" (2018) skulle hamna i riskzonen, vilket skulle kunna ske nu med tanke på att titelkaraktären (Jason Momoa i filmen) inte alls har lika stor etablerad "fanbase" som Batman och Superman. Jag kan själv finna karaktären mindre intressant än många andra i DC:s värld, men jag hoppas och tror att Momoa och Wan kan göra något lyckat av materialet.


Aquaman och Mera. 

Vi vet hittills väldigt lite om projektet, men i samband med Wondercon som pågår just nu i Los Angeles berättade Wan lite mer:

"Jag tror att de flesta är bekanta med Aquaman, men vi växte upp med honom i periferin. När jag växte upp älskade jag X-Men, Spiderman och Batman. Det är de uppenbara och stora, men det finns också något väldigt coolt med just Aquaman, och hela idén med att skapa en enorm värld som finns här på vår planet. Är det inte ganska galet att vi faktiskt har utforskat rymden mer än vi har utforskat djupen i våra hav? Det får verkligen igång min fantasi när det gäller sjömonster, häftiga varelser och den typen av grejer".

Wan lovade också Wondercon-publiken att han - trots den mörka tonen som nu har etablerats i den filmiska Justice League-världen - kommer att sikta åt ett mer lättsamt håll, något som kanske kan lugna de som inte tycker om "Batman v Superman"-stilen. Personligen gillar jag verkligen det Snyder gjorde med både den och "Man of Steel", men ser också mycket fram emot skildringen av havets härskare. Härnäst ser vi honom i "Justice League: Part One" som landar på bio i november nästa år. Då kommer han också ha Mera (Amber Heard), drottningen av Atlantis, vid sin sida. 

Ser ni fram emot att få se mer av Aquaman i de kommande DC-filmerna? 
| 27 mars 2016 19:00 |