Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 juni 2016 | 18:00

Skräck-säsong på bio! 6 rysare att se i sommar

Här finns mycket att se fram emot (med skräckblandad förtjusning).
Det hör inte till vanligheterna att det svenska bioutbudet badar i skräck, rysare och thrillers. Vanligtvis får man vänta till oktober och Halloween-tider för att bli skrämd i biomörkret. Well, vi har goda nyheter! (Eller rent fasansfulla, beroende på hur du är inställd till just skräckfilm.) För i sommar dyker inte mindre än sju stycken otäcka titlar upp på biograferna.

Läs mer och kolla in alla trailers nedan.

The Conjuring 2 (nu på bio)För dig som gillar hemsökta hus. Här möter vi igen paret Ed och Lorraine Warren (Patrick Wilson och Vera Farmiga) som undersöker märkliga fenomen hos en brittisk familj på 70-talet. Varning för The Crooked Man som kommer hemsöka dina mardrömmar!

The Neon Demon (nu på bio)För dig som föredrar snyggt våld. Nicolas Winding Refn har Elle Fanning i huvudrollen i en fåordig men väldigt stilig skräckthriller om den ytliga och skoningslösa modebranschen. Kritikernas betyg är all over the place, det här är en film att älska eller hata.

The Purge: Election Year (8 juli)För dig som skräms av maskerade mördare. Tredje filmen i ”The Purge”-serien som tar reda på: vad skulle ske om USA tillät mord och kriminalitet under en natt om året? Frank Grillo är tillbaka för att beskydda en presidentkandidat (Elizabeth Mitchell) som svurit på att lägga ner den blodiga traditionen.

Lights Out (12 augusti)För dig som (o)gillar mörker. Den svenska kortfilmen blev en Youtube-succé och snart fick regissören åka till Hollywood för en långfilm. Teresa Palmer spelar kvinnan som plågas av varelser som bara kommer fram när lampan släcks…

Alena (19 augusti)För dig som vill se hämndlystna skolflickor. Den här svenska dramathrillern om Alena, som mobbas på sin nya internatskola, visades i kortare format på SVT förra sommaren. Nu kommer bioversionen. Amalia Holm, Felice Jankell och Molly Nutley har huvudrollerna.

Don’t Breathe (26 augusti)För dig som ryser åt psykopatthrillers. Ett gäng ungdomar bryter sig in hos en rik blind man (Stephen Lang). Men de märker snabbt att han inte är så harmlös som de trodde. Nu gäller det att smyga ut innan han får tag i dem…

I höst kommer bland annat hajrysaren ”The Shallows” med Blake Lively, ”Ouija 2” med Lin Shaye och ”Rings” - uppföljaren till "The Ring"-filmerna.

Vilka skräckisar ser ni mest fram emot?
| 11 juni 2016 18:00 |