Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 maj 2023 | 20:20

Quentin Tarantino hittade inspirationen för sin nästa film i en porrtidning

Regissören letar efter en skådespelare i 35-årsåldern till huvudrollen - sorry, Brad Pitt och Leonardo DiCaprio, men ni är för gamla.
Quentin Tarantino har just avslöjat lite nya detaljer kring sin nästa film. Nummer 10 i filmografin heter "The Movie Critic", och det är sen tidigare känt att titeln syftar på en manlig filmkritiker i 1970-talets Los Angeles.
 
Regissören berättar för Deadline att han fastnade för en särskild filmskribent - i en porrtidning av alla ställen - någon gång i tonåren. Vem exakt det är vill han inte avslöja, men "det ska handla om en kille som levde på riktigt, men var aldrig riktigt känd, och skrev för en porrblaska".
 
- Allt det andra var alltför sliskigt att läsa, men sen fanns det en riktigt intressant filmsida. Han skrev om mainstreamfilmer och var inte den främste kritikern, men jag tycker att han var väldigt bra. Han var cynisk som fan.
 

"Tänk om Travis Bickle var filmkritiker"

 
- Hans recensioner var som en blandning av tidige Howard Stern, och vad Travis Bickle hade skrivit om han var filmkritiker. Tänk på Travis dagboksanteckningar, säger Tarantino med en blinkning till huvudpersonen i "Taxi Driver".
 
- Men har var väldigt rolig att läsa. Han använde svordomar och rasistiska ord. Det det var kul skit. Han skrev som om han vore 55, men var bara i 30-årsåldern när han dig. Nu har jag gjort lite mer research och jag tror det berodde på hans alkoholism.
 

Letar skådis i 30-årsåldern

 
Filmen "The Movie Critic" kommer att använda sig av en påhittad tidning med titeln The Popstar Pages. Någon gång i juni börjar jakten på en skådespelare. Och med tanke på huvudpersonens ålder är det bye bye till Tarantinos senaste favoritskådisar, Brad Pitt och Leonardo DiCaprio.
 
- Jag har inte bestämt mig än, men det måste bli någon i 35-årsåldern. Det kommer definitivt att bli en ny huvudrollsinnehavare för mig.
 
Vem skulle ni vilja se i huvudrollen i Tarantinos "The Movie Critic"? Tipsa nedan.
| 25 maj 2023 20:20 |