Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

30 januari 2022 | 15:00

18 nya tv-serier med premiär i februari

Tv-utbudet i februari bjuder på nya serier som "Vikings: Valhalla", "Reacher" och "Pam & Tommy".
Efter en redan maxad inledning på 2022, med heta premiärer från titlar som "Peacemaker", "The Gilded Age", "Euphoria" och "Ozark" under januari, så har det nu blivit dags att få ta del av ett helt gäng nya tv-premiärer.
 
Här nedan har jag sammanställt en lista över nio helt nya tv-serier, som får en lite längre presentation - och nio återkommande serier tillsammans med datumen för när vi får återse titlarna på nytt under februari.
 

"Pam & Tommy" - 2 februari (Disney+)

 
 
Lily James och Sebastian Stan har redan hyllats för hur de verkar har försvunnit in i rollerna som Pamela Anderson och Tommy Lee. Miniserien är baserad på den sanna händelsen om när det nygifta parets privata sexfilm stals och såldes under mitten av 90-talet.
 

"Suspicion" - 4 februari (Apple TV+)

 
 
Uma Thurman spelar en framgångsrik företagare vars son plötsligt kidnappas (och fyra brittiska medborgare pekas ut som de skyldiga), vilket drar igång en katt-och-råtta-lek med FBI och den brittiska underättelsetjänsten NCA på jakten efter sanningen. De fyra utpekade försöker samtidigt desperat bevisa sin oskuld och skyller på att man bara råkat vara på fel plats vid fel tillfälle, men frågan är om det verkligen går att lita på alla fyra? 
 

"Reacher" - 4 februari (Amazon Prime Video)

 
 
Prime Video har bestämt sig för att ge "Reacher"-fansen adaptionen man alltid velat ha, men en skådespelare som faktiskt liknar beskrivningen av den jättelika ex-militären Reacher. Den här gången är det nämligen Alan Ritchson och inte Tom Cruise som axlar huvudrollen. Handlingen är baserad på den första boken från författaren Lee Child och påminner i tonen lite om en blandning av Prime Video-serierna "Bosch" och "Jack Ryan" - men med avsevärt mer muskelkraft. 
 

"Mörkt hjärta" - 9 februari (discovery+)

 
 
Aliette Opheim, Gustav Lindh och Clara Christiansson Drake spelar huvudrollerna i den psykologiska thrillern baserad på Joakim Palmkvists "Hur man löser ett spaningsmord". Serien består av fem avsnitt och tar oss rakt in i en gammal släktfejd och ung kärlek - som leder till en familjetragedi med dödlig utgång.
 

"The Girl Before" - 10 februari (HBO Max)

 
 
När Jane får möjligheten att flytta in i ett vackert hus designat av en mystisk arkitekt så tar hon genast chansen. Nackdelen är bara att det finns ett krav att man som inneboende måste följa en lista med strikta regler... och att huset verkar förändra den som bor där på oväntade sätt. "The Girl Before" är en samproduktion mellan HBO Max och BBC One.
 

"Inventing Anna" - 11 februari (Netflix)

 
 
Shonda Rhimes har redan tv-framgångar som "Grey's Anatomy" (som skapare) och "Familjen Bridgeton" (som producent) bakom sig. Nu har blivit dags för hennes första helt egna Netflix-serie, som kommer följa den verklighetsbaserade berättelsen om Anna (spelad av fantastiska Julia Garner från "Ozark"), som påstod sig vara en svinrik tysk arvtagerska och snabbt nästlade sig in i New Yorks finaste kretsar.
 

"Severence" - 18 februari (Apple TV+)

 
 
Ben Stiller har regisserat ännu en miniserie och med tanke på att den förra var grymma "Escape at Dannemora", så förtjänar "Severance" definitivt en chans. Handlingen fokuserar på företaget Lumen Industries som utvecklat "Severance"-programmet - för att förhindra att deras anställda har något minne av vad de gör på jobbet, samtidigt som man helt saknar minne av vem man är som privatperson när man väl befinner sig innanför företagets väggar.
 

"Harmonica" - 20 februari (Viaplay)

 
 
Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson spelar huvudrollerna i serien dem har skrivit och skapat tillsammans. Handlingen kretsar kring Harry och Monica, vars äktenskap krisar. Men kanske kan en nostalgiturné med deras gamla band "Harmonica" visa sig bli räddningen?
 

"Vikings: Valhalla" - 25 februari (Netflix)

 
 
Den fristående fortsättningen till megapopulära "Vikings" kommer att utspela sig 100 år efter originalserien och ta oss till början av 1000-talet, där vi kommer att få följa med på några legendariska äventyr tillsammans med några av de messt kända vikingarna som någonsin levt. En given succé redan innan premiären? 
 

Återkommande serier:

 
Den både Emmy- och Golden Globe-vinnande komediserien "The Marvelous Mrs. Maisel" kommer tillbaka med sin fjärde säsong under februari.
 
● "Raising Dion" - 1 februari (säsong 2, Netflix)
 
● "Raised By Wolves" - 4 februari (säsong 2, HBO Max)
 
● "Bel-Air" - 14 februari (säsong 1, Peacock i USA - oklart när serien kommer till Sverige)
 
● "Young Wallander" - 17 februari (säsong 2, Netflix)
 
● "Space Force" - 18 februari (säsong 2, Netflix)
 
● "The Marvelous Mrs. Maisel" - 18 februari (säsong 4, Amazon Prime Video)
 
● "Last Week Tonight with John Oliver" - 21 februari (säsong 9, HBO Max)
 
● "The Walking Dead" - 21 februari (säsong 11 part 2, discovery+)
 
● "Killing Eve" - 27 februari (säsong 4, HBO Max)
 

Läs också: De 60 hetaste nya tv-serierna med premiär under 2022

 
Vilka tv-serier ser du fram emot mest under februari? Kommentera gärna nedan!
| 30 januari 2022 15:00 |