Skribent

Alexander Dunerfors

6 november 2012 | 11:01

MovieZines festivaltips

#SFF12 - Det här är filmerna som vi inte tänker missa när Stockholms filmfestival drar igång.

Är du fortfarande osäker på vad du ska se på filmfestivalen? MovieZines redaktion kan hjälpa dig på traven. Nedan listas några filmer som vi ser fram emot extra mycket! 

The Pervert's Guide to Ideology

- I deras förra film "The Pervert's Guide to Cinema" skapade regissören Sophie Fiennes och filosofen Slavoj Zizek föreläsningsguld med intressanta granskningar av filmmediet. När de nu är tillbaka är det alla filmnördars plikt att vara på plats. (Patrik Linderholm)

Tabu

- Portugisisk film som förflyttar sig till ett koloniserat Afrika för att berätta ett poetiskt och kärleksfyllt epos. Har blivit överöst med lovord och prisades vid Berlins filmfestival. (Patrik Linderholm)

The Body

- Regidebut för Oriol Paulo som både regisserar men också har skrivit manus. Han skrev suveränt otäcka "Julias ögon" häromåret. (Jonna Vanhatalo)

Painless

- Rysaren vars manus är skriven av Luiso Berdejo som också är författaren bakom en annan spansk skräckpärla, "Rec". (Jonna Vanhatalo)

Caesar måste dö

- Jag har väntat länge på denna italienska film av bröderna Taviani, som är en typ av dokumentär om en teateruppsättning i ett fängelse i Rom. (Jonna Vanhatalo)

Compliance

- Hört mycket bra om den. Har en svaghet för mörka, provokativa indiethrillers. (Andreas Samuelson)

Tai Chi 0

- Kina och kampsportsäventyr är två faktorer som tillsammans bara kan betyda en sak: Effektfullt så det visslar om det. (Mats Karlsson)

28 Hotel Rooms

- En kärleksaffär som utspelar sig i 28 hotellrum låter fantastiskt på förhand. (Mats Karlsson)

Simon Killer

- För den oemotståndligt simpla men ändå löftesrika premissen "Ung, knepig man åker till Paris och trasslar till det med en prostituerad" och för att Brady Corbet nu får en hel huvudroll på sig att spela djupt obehaglig, en konst han redan behärskar bättre än kanske någon annan tjugofyraårig skådespelare i Hollywood. (Jake Bolin)

Stories We Tell

- Sarah Polley ligger bakom denna dokumentär där hon på omtalat sätt blandar fiktion och verklighet för att skildra sin familj och historia. Intressant är bara förnamnet. (Viktor Jerner)

Läs om ytterligare 50 festivalfilmer här »

Följ årets upplaga av Stockholms filmfestival på vår festivalsajt moviezine.se/sff. Vi recenserar, tipsar och intervjuar varje dag mellan 7 till 18 november.

| 6 november 2012 11:01 |