Tai Chi 0 2012

Action Äventyr Drama
Kina
100 MIN
Kinesiska (mandarin)
Tai Chi 0 poster

Synopsis

I en steampunk-inspirerad värld följer vi Yang Lu Chan - grundaren till livsstilen Tai Chi - när han måste försvara en by som hotas av demolering.
Ditt betyg
2.2 av 14 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Tai Chi 0 (Tai Chi Zero)
Språk
Kinesiska (mandarin)
Land
Kina
Längd

Recensent

Hannes Kinnunen

13 november 2012 | 19:05

Allt faller pladask

#SFF12 - Kung fu möter steampunk i en av årets spretigaste filmer.

Yang Lu Chan spelad av nykomlingen Yuan Xiaochao är inte som alla andra barn. Han föddes med ett horn i sin panna, ett horn som ger honom otroliga kung fu-krafter. För att riktigt kunna behärska sina nyfunna superkrafter söker sig Yang till en by uppe i bergen där en legendarisk tränare ska bo. Byn har dock inte tid eller vilja att lära ut sig sina kunskaper till Yang. En entreprenör traskar in i byn med delar av den brittiska armén för att kunna leda ett järnvägsbygge, något som byinvånarna inte tänker låta ske utan strid.

Stephen Fung som regisserar filmen har en ordentlig budget att jobba med, något man märker tidigt i och med de olika stora slagen och scenografierna som filmen bjuder på. Istället för att bjuda oss på "Kung fu möter steampunk" som filmen utlovar i sin marknadsföring och som låter väldigt lovande får vi istället en actionkomedi med tv-spelseffekter som inte har någonting i genren att göra.

Filmens stil som Fung försöker bygga upp funkar inte överhuvudtaget. Vissa scener bjuder på mörker och seriositet. Andra scener bjuder på komedi och scener direkt tagna från de löjligaste av mangaserier, medan vissa scener bjuder på slow-motion och tv-spelseffekter hämtade från "Streetfighter"-spelen. Det här gör att man som publik tappar koncentrationen och när det väl händer en karaktär något allvarligt vet man inte hur man ska ta det. Tio sekunder efter bjuds man på färgglada 3D-effekter och småungar som glatt skämtar om det vi i filmen bör frukta.

Entreprenören som är vår antagonist, spelad av Daniel Wu känns väldigt otydlig, han känns aldrig speciellt ond även om regissören ibland försöker få oss att vilja tro det. Istället höll jag på honon då han som karaktär visade sig vara mer männsklig och lättare att relatera till, än vår huvudroll som inte bjöd på något att relatera eller förhålla sig till.

Skådespelarna i filmen höll inte heller i överlag, överspelande, flamsigt och tråkigt. Dialogerna som de fått tilldelade blandas med försök till fräcka one-liners och komiska bitar. Men det blir varken coolt eller roligt, utan allt faller pladask. Vi lämnas med en sur eftersmak och en allt för lång trailer som visar vad uppföljaren "Tai Chi Hero" kommer att bjuda på, en film som jag definitivt inte vill se efter den här.

| 13 november 2012 19:05 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Tai Chi 0
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu