Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

29 maj 2022 | 12:00

20 heta tv-serier på 7 olika streamingtjänster i juni

MovieZine hjälper till att navigera dig fram genom streamingdjungelns mängder av titlar, till några av månadens mest lovande tv-premiärer.
Den första officiella sommarmånaden är redo att leverera mängder med underhållning, om du bara har koll på var och när nästa premiär går av stapeln det vill säga. 
 
Här nedan har jag satt ihop en lista på de 20 tv-serier som jag själv ser mest fram emot att få följa under juni. Varav 10 av dessa lyfts fram lite extra.
 
Det är högst oklart om två av tv-serierna som jag själv fått förhandstitta lite på under året och verkligen gillat kommer att dyka upp under juni eller inte, men både "The Old Man" (16 juni) och "Pistol" (31 maj) släpps hos FX/Hulu under den här perioden. Med tanke på hur länge vi fått vänta på serier som "Atlanta", "Under the Banner of Heaven" och "The Dropout", så lär det däremot innebära att även dessa två titlar kommer att dröja någon eller några månader innan de dyker upp hos Disney+ (som åtminstone bekräftat att man kommer visa serierna här) i Sverige. Men jag har lämnat båda dessa utanför listan här nedan.
 

5 helt nya tv-premiärer under juni:

 

"Irma Vep" - 7 juni (HBO Max)

 
 
Alica Vikander axlar huvudrollen i miniserien om en amerikansk filmstjärna, som sticker till Frankrike för att spela Irma Vep i en nyinspelning den franska stumfilmsklassikern "Les Vampires". Snart börjar skillnaderna mellan rollen och hennes verkliga jag att flyta samman på ett sätt som gör att det är svårt att veta var gränsen mellan fiktion och verklighet faktiskt går.
 

”Ms. Marvel” - 8 juni (Disney+)

 
 
Kamala Khan är den nyaste superhjälten i Marvels universum, en tonåring och stort fan av Captain Marvel som utöver de vanliga problemen med att hitta sin plats i skolan - plötsligt får egna superkrafter. 
 

"Man vs Bee" - 24 juni (Netflix)

 
 
Mr. Bean, eller förlåt... Rowan Atkinson har skapat och spelar även huvudrollen i tv-serien "Man vs Bee" med den tämligen enkla handlingen. Hans karaktär ställs nämligen mot ett otroligt envist bi, vilket baserat på trailern ser ut att kunna bjuda på förvånansvärt mycket underhållning. 
 

"Money Heist: Korea - Joint Economic Area" - 24 juni (Netflix)

 
 
Japp, du har sett rätt. Netflix har gjort en koreansk remake av "La Casa de Papel", men som adderar faktumet att Nordkorea och Sydkorea har återförenats och skapat ett Korea med en ny gemensam valuta. I övrigt dyker många av karaktärerna från originalserien upp, fast den här gången spelade av koreanska skådespelare då... och det ser ju faktiskt ganska spännande ut? 
 

"Loot" - 24 juni (Apple TV+)

 
 
Maya Rudolph spelar en kvinna vars make sedan 20 år är otrogen och sedan lämnar henne med ofattbara 87 miljarder dollar. Med tanke på hur lyckade många av årets nya serier från Apple TV+ har varit, så är jag försiktigt peppad på "Loot" utan att egentligen veta så mycket mer än att Apple-komedier generellt sett brukar vara värda en chans.
 

5 gamla favoriter återvänder under juni:

 

”The Boys” - 3 juni (säsong 3, Prime Video)

 
 
Hörni, det verkar vara något fel på den där Homelander? Alltså... till och med mer än vanligt. 
 

"For All Mankind" - 10 juni (Apple TV+)

 
 
Joel Kinnaman är tillbaka med en av de bästa sci-fi-serierna vi fått på senare år. Under den tredje säsongen av "For All Mankind" så har vårt alternativa universum börjat ge sig efter Mars och nu är det inte bara ryssarna och USA som tävlar. Utan en ensam miljardär med en egen vision ställer också upp och försöker bli först på den röda planeten.
 

"Peaky Blinders" - 10 juni (säsong 6, Netflix)

 
 
Den sista och avslutande säsongen av "Peaky Blinders" har äntligen kommit till Sverige. Nu återstår det bara att se vilka som överlever länge nog för att ha en chans att dyka upp i spinoff-filmen vartefter. 
 

"The Umbrella Academy" - 22 juni (säsong 3, Netflix)

 
 
"The Boys" är inte den enda annorlunda superhjälteserien baserad på en serietidning som återvänder med sin tredje säsong under juni. "The Umbrella Academy" är också tillbaka - och baserat på trailern verkar det där cliffhangerslutet senast bara ha varit början på ännu en underhållande säsong. 
 

"Westworld" - 26 juni (säsong 4, HBO Max)

 
 
Pussel-western-dramat "Westworld" är tillbaka med ännu en (troligtvis) förvirrande, tankeväckande och förhoppningsvis spännande säsong om våra favoritrobotars frigörelse. Få serier brukar vara lika viktiga att hänga med i varje minsta lilla detalj, om man vill försöka klura ut hur säsongen ska sluta... vår tids version av gamla Agatha Christie-deckare i sci-fi-miljö med andra ord.
 

10 ytterligare tv-premiärer under juni:

 
Den tredje säsongen av "Atlanta" (Disney+) kommer äntligen till Sverige.
 
2 juni:
"The Orville" (säsong 3, Disney+)
 
3 juni:
"Physical" (säsong 2, Apple TV+)
 
12 juni: 
"Becoming Elizabeth" (säsong 1, Starzplay)
”Billy the Kid” (säsong 1, Viaplay)
 
14 juni: 
"Kärlek & Anarki" (säsong 2, Netflix)
 
17 juni: 
"The Summer I Turned Pretty" (säsong 1, Prime Video)
 
28 juni:
"Only Murders in the Building" (säsong 2, Disney+)
 
29 juni:
"Atlanta" (säsong 3, Disney+)
"Baymax!" (säsong 1, Disney+)
Marvel-serierna från Netflix ("Daredevil", "Luke Cage", "Iron Fist", "Jessica Jones", "The Punisher", "The Defenders") släpps hos Disney+.
 

Läs också: Otroliga "Prehistoric Planet" finns nu på Apple TV+

 
Vilka tv-premiärer ser du mest fram emot under juni? Kommentera gärna nedan! 
| 29 maj 2022 12:00 |