Film

Skribent

Mats Karlsson

4 augusti 2014 | 11:45

"Guardians of the Galaxy" ny etta på biotoppen

Marvelfilmen huserar både på svenska och amerikanska biotoppen.
När helgens biosiffror var räknade visade det sig att det handlade om en enda film, nämligen Marvels "Guardians of the Galaxy". Förra veckans etta "Apornas planet: Uppgörelsen" fick se sig besegrad och lämna över guldplatsen till James Gunns Marvelfilmatisering som lockade 67939 besökare. På tredje plats hittar vi "Pettson & Findus: Roligheter" och på 9:e plats skräckthrillern "The Purge: Anarchy".

Se hela biotoppen här…

I USA hittar vi även "Guardians of the Galaxy" på förstaplatsen. Hela 94 miljoner dollar blev resultatet när premiärhelgen var över. Tillsammans med den internationella intäkterna spelade Marvelfilmen in 160 miljoner dollar. Inte i nivå med "The Avengers" som drog 207 miljoner första helgen, men likväl ännu en fjäder i hatten för Marvel.

Dessutom passade "Transformers: Age of Extinction" att bli årets första film som nådde den magiska siffran 1 miljard dollar i intäkter världen över. Det är mer än vad de två första filmerna i serien spelade in, men har ännu en bit kvar till tredje filmens intäkter, 1.12 miljarder.
| 4 augusti 2014 11:45 |