Topplistor

Biotoppen

3.8
1
Drama
Komedi
Välspelad och puttrigt folklig saga
Med avstamp i en succéroman har veteranregissören Hannes Holm skapat en lagom mysig, smårolig saga om en folkislken och självmordsbenägen gubbe som bär på mer hemligheter än man kan ana. Rolf Lassgård är det självklara utropstecknet i en julfilm som aldrig direkt överraskar, men inte heller gör något direkt fel.
3.9
2
Äventyr
Drama
Iñárritu gör mycket rätt men faller på sitt stora ego
Denna enkla berättelse om överlevnad och hämnd i den brutalaste av vildmarker omhuldad av enastående foto, miljöer och skådespeleri, räcker ändå inte riktigt till då speltiden på över 2,5 timme är i längsta laget och ”The Revenant” bitvis tappar i driv och trovärdighet.
2.7
3
Äventyr
Animerat
Fantasy
Även Pixar kan gå vilse
Pixar har vaknat upp på fel sida och ger sig ut på vildmarksäventyr utan vare sig karta eller kompass. Den gode dinosaurien Arlo själv är en charmig filur, liksom hans partner-in-crime Spot, men det räddar inte filmen som verkar gjord helt utan hjärta och själ.
4.2
4
Action
Äventyr
Sci-Fi
"Star Wars" har fått ett nytt skimrande hopp
"The Force Awakens" är inte bara en grandios öppning på en ny trilogi, det är en av årets bästa filmer oavsett genre, och om du också vill känna dig som sju år gammal igen för några timmar så får du bara inte missa den. Det här är total eufori för alla fans.
2.0
5
Action
Komedi
Trista turen fortsätter
Inte sämre än sin föregångare. Men inte direkt bättre heller. Ice Cube och Kevin Hart fortsätter polis-parhästandet på samma sätt som de en gång började. Något som alltså innefattar en rätt rejäl dos av skrikande och gapande, men tyvärr inte med så mycket humor eller annan substans.
3.4
6
Drama
Inte tillräckligt vass finanskris
Ska man göra en film om finanskrisen bör man ha en stjärnspäckad ensemble och ett starkt manus. Med det första har man lyckats men såväl manus som regi - båda av komediveteranen Adam McKay - håller inte hela vägen för sådant tungt material.
2.7
7
Sci-Fi
Undermålig undergångshistoria
I vågen av dystopiska och post-apokalyptiska ungdomsbok-adaptioner surfar ”The 5th Wave” in i hopp om att ingen lägger märke till dess skavanker. En filmupplevelse som sköljer över sin publik som en plötslig kväljning och för oss till den mänskliga undergångens rand, där allt förfaller - utom de perfekta frisyrerna.
3.7
8
Västern
Långsam, hjältelös och osmaklig rulle lämnar Tarantino-fansen splittrade
Med en första halva som i sakta mak presenterar karaktärerna genom långa monologer, en andra halva med mer spänning men också brutalt gore-våld, 80 procent av handlingen utspelad i ett och samma rum och en hjältelös historia, är det här en av Tarantinos minst publikfriande filmer. Ögonblicken av briljans finns som alltid, men det är för långt mellan dem och dialogen är inte på mästarens vanliga skyhöga nivå för att ursäkta speltiden på 3 timmar.
3.3
9
Drama
Uteslutande men betydande
Carey Mulligan briljerar i årets kanske viktigaste film om Storbritanniens tidiga progressiva feministrörelse. ”Suffragette” är en våldsam historia baserad på verkliga händelser och är i allra största grad relevant fastän den på vissa punkter motsäger sig själv. Patriarkala strukturer ifrågasätts men inte vithetens hegemonin, ”en för alla, alla för en” verkar inte gälla riktigt hela vägen.
3.1
10
Familj
Charmigt om familjerelationer och landskriser
”Tsatsiki, farsan och olivkriget” låter lätt lite larvigare än vad det är och det finns en allvarligare underton som jag hade önskat kunde fått ta mer plats. Dock är filmen underhållande för den tänkta målgruppen men även tillräckligt charmig för att roa också deras föräldrar.
SE HELA LISTAN

Box Office

0.0
1
3.9
3.0
2
0.0
4
2.0
1.0
5
3.0
6
3.7
4.0
7
2.7
1.0
8
2.0
9
SE HELA LISTAN

Hyrtoppen

3.2
3.0
2
3.1
4.0
4
3.1
3.0
5
2.9
2.0
6
2.1
2.0
7
3.0
4.0
9
3.9
5.0
10
SE HELA LISTAN

Topplista filmer

Filtrera listan
Högst MovieZine betyg
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler

Topplista serier

Filtrera listan
Högst MovieZine betyg
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler

Mest följda
filmer

1
3
4
7
8
9
10

Mest följda
serier

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Mest följda
kanaler

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Mest följda
regissörer

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Mest följda
skådespelare

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Mest följda
skribenter

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10