Film

Skribent

Alexander Dunerfors

15 oktober 2012 | 13:45

Fortsatt framgång för "Taken 2"

Liam Neeson tar för sig, medan helgens nya premiärer inte imponerade på biopubliken.

Med "Savages" på plats 7, "Balladen om Marie Krøyer" på plats 10 och "Dredd" först på plats 13, var det ingen ljus helg för nya biopremiärer. Ännu märkligare är att en actionfilm med Joseph Gordon-Levitt som "Premium Rush" kan passera alla obemärkt förbi, och finns inte ens med bland helgens tjugo mest sedda biofilmer.

De sex mest sedda filmerna i Sverige är i stort sett oförändrade sedan förra helgen, med skillnaden att "Taken 2" knockar ner "Hypnotisören" och intar silverplatsen. 

Se hela biotoppen här...

Även i resten av världen lockas actionsugna till Olivier Megatons uppföljare, som redan spelat in 218 miljoner dollar (inte långt ifrån den första filmens totala intäkt på 226 miljoner). "Taken 2" tar över förstaplatsen i USA, medan nykomlingar som "Argo" och "Sinister", trots hyggliga publiksiffror, får placera sig strax efter.

Efter den här helgen ska vi se om publiken föredrar svensk tonårskomedi i "Bitchkram" eller kanske animerad familjefilm som "Hotell Transylvanien", och också ifall "Paranormal Activity 4" fortfarande lyckas skrämma slag på världen eller ej.  

| 15 oktober 2012 13:45 |