Sponsrat

Skribent

Jonatan Blomberg

18 november 2017 | 19:00

Eftersnack: Nu är säsongsfinalen av "The Shannara Chronicles" nära!

Eftersom "The Shannara Chronicles" tuffar på med dubbelavsnitt varje vecka, börjar det redan att bli dags för säsongsavslutningen - om mindre än en vecka!
MovieZine släpper en "The Shannara Chronicles"-artikel varje fredag under seriens andra säsong, i samarbete med HBO Nordic. Denna text är den åttonde i ordningen (och andra för veckan) - nu har det slutligen blivit dags att förbereda sig inför nästa veckas säsongsfinal.
 
Om du missat de tidigare texterna så har vi redan hunnit avverka; säsongens ondingar (General Riga och hans "The Crimson" samt Bandon och hans "The Warlock Lord"), vilken "Shannara"-karaktär som egentligen är seriens bästa (Eretria!!), magins vara eller inte vara i "Shannara"-världen, säsongens nya kärlekstriangel, Eretrias spännande mörka utveckling, säsongens bästa avsnitt samt lärt känna skådespelaren bakom Allanon.
 

Vem överlever i Bennet vs Bennet-matchen?

 
 
Manu Bennet, som vi spenderade en hel text åt senast, går inför säsongsavslutningen in med dubbla roller - på direkt kollisionskurs med varandra. Allanon vs The Warlock Lord eller God-Bennet vs Ond-Bennet om du så önskar...
 
Med tanke på att större karaktärer trots allt tenderar att dö i "The Shannara Chronicles", borde vi vara rädda att förlora Bennet helt och hållet i avslutningen? Mareth kan ta över efter Allanon och Wil tar kol på The Warlock Lord - poff så är båda Bennets karaktärer döda.
 

Kommer Eretria att omfamna sin goda eller mörka sida?

 
 
Det känns oundvikligt att vi kommer att få se en allt mörkare Eretria i säsongsavslutningen. Men med tanke på att hennes nya kärlek Lyria lär spela en avgörande roll i The Warlock Lords plan - kan kanske kärleken rädda Eretria från den mörka sidan av sig själv och låta henne omfamna det goda istället?
 

Wil är slutligen redo för strid

 
 
Efter att ha tvivlat på sig själv och sin egen förmåga under i princip hela säsongen, är Wil äntligen redo. Allt som krävdes var ett litet samtal med Amberle, hans första (och största) kärlek i livet hittills. Frågan är om det här blir det sista vi får se av Amberle nu, eller om hon fortfarande har en roll att spela innan avgörandet.
 
Om både Wil och Mareth överlever säsongsavslutningen, är dörren äntligen på vid gavel för en liten romans där också. Sen återstår det såklart att se huruvida Mareth väljer att följa sitt kall som blivande druid, eller om hon tar sin rättmätiga plats som alvernas drottning.
 

Varje torsdag hittar du nya avsnitt av "The Shannara Chronicles" hos HBO Nordic.

 
Det finns onekligen väldigt många trådar att knyta ihop under säsongens två sista avsnitt, nästa vecka. Är du peppad på att se hur det kommer att sluta?
| 18 november 2017 19:00 |