Sponsrat

Skribent

Jonatan Blomberg

17 november 2017 | 17:00

Eftersnack: Vem är mannen bakom Allanon i "The Shannara Chronicles"?

Skådespelaren Manu Bennet spelar en av "The Shannara Chronicles" allra viktigaste roller, men vilka andra filmer och serier har du sett honom i?
MovieZine släpper en "The Shannara Chronicles"-artikel varje fredag under seriens andra säsong, i samarbete med HBO Nordic. Denna text är den sjunde i ordningen - och idag ska vi prata Manu Bennet, skådespelaren bakom karaktären Allanon (och The Warlock Lord!).
 
Om du missat de tidigare texterna så har vi redan hunnit avverka; säsongens ondingar (General Riga och hans "The Crimson" samt Bandon och hans "The Warlock Lord"), vilken "Shannara"-karaktär som egentligen är seriens bästa (Eretria!!), magins vara eller inte vara i "Shannara"-världen, säsongens nya kärlekstriangel, Eretrias spännande mörka utveckling samt säsongens bästa avsnitt hittills
 

"The Shannara Chronicles" har gjort Bennet till den viktigaste skådespelaren

 
 
Under veckans dubbelavsnitt väcktes slutligen den fruktade Warlock Lord till liv av Bandon. Även om det inte var helt lätt att urskilja under allt smink och skägg, visade det sig plötsligt att Manu Bennet nu spelar två roller i "The Shannara Chronicles".
 
Faktumet att druiden Allanon och The Warlock Lord befinner sig på en kollisionskurs med varandra, vilket bör sluta med en episk strid mellan de båda - råder det ingen tvekan om att Manu Bennet nu är den viktigaste skådespelaren i "The Shannara Chronicles".
 
 
Med tanke på det ansvar som nu vilar på Bennets axlar, tänkte jag gå igenom några roller från hans karriär - som har förberätt honom på det nya ansvaret.
 

Karriärens största framträdande är lättast att missa

 
 
Karriärens största succéroll måste i Bennets fall såklart tilldelas Azog, Hobbit-trilogins motsvarighet till Saruman och Sauron. Säga vad man vill om filmerna i övrigt, men det är defintivt en gigantisk roll.
 
För Bennets del är det nog däremot, på ett personligt plan, kanske inte lika kul att det bara är genom rösten det går att stämma av att det verkligen är han som gömmer sig bakom all CGI.
 

Han slog igenom som gladiator i "Spartacus"

 
 
Det stora genombrottet för Bennet kom däremot i tv-serien "Spartacus", i vilken han spelade gladiatorn Crixus i en av seriens största roller. 
 
Det blev slutligen 33 svettiga och blodiga avsnitt fördelat på tre säsonger för Bennets del. Rollen som Crixus lär dessutom ha varit vad som fick Peter Jackson att hitta sin Azog i "Hobbit"-trilogin.
 

Vid sidan av Allanon spelar han även Deathstroke i "Arrow"

 
 
Parallellt med "The Shannara Chronicles" spelar Bennet också Slade Wilson aka Deathstroke i DC-serien "Arrow" hos CW. Där han har dykt upp i 39 avsnitt fördelat på fem säsonger hittills - även om han under de senaste används väldigt sparsamt.
 

Varje torsdag hittar du nya avsnitt av "The Shannara Chronicles" hos HBO Nordic.

 
Vilken är din favoritroll med Manu Bennet - tar "The Shannara Chronicles" hem priset? Kommentera gärna nedan!
| 17 november 2017 17:00 |