Sponsrat

Skribent

Jonatan Blomberg

22 oktober 2017 | 16:00

Vem är din favoritkaraktär i "The Shannara Chronicles" - och varför?

Wil, Eretria, Amberle, Allanon, Ander och Bandon är bara några få av "The Shannara Chronicles" många karaktärer - men vem är egentligen din favorit?
MovieZine kommer att släppa en "The Shannara Chronicles"-artikel varje fredag under seriens andra säsong, i samarbete med HBO Nordic. I den första texten diskuterades den nya säsongens premiss; med General Rigas "The Crimson" och Bandons "The Warlock Lord" som De fyra ländernas största hot.
 
Eftersom vi kom igång en vecka sent kommer redan idag, artikel nummer två - så vi är i fas när säsongens kommande avsnitt släpps. Från och med nu kommer "Shannara"-texterna att dyka upp på fredagarna - dagen efter avsnittet sänts hos HBO Nordic.
 
Idag tänkte jag att vi skulle stämma av vem som är din favoritkaraktär från "The Shannara Chronicles" - och jag vill givetvis också veta varför! Själv så resonerar jag såhär:
 

Givna förhandsfavoriten: Wil Ohmsford

 
 
Wil bör såklart vara en favorit för många, annars vore det ett misslyckande från skaparna bakom serien - med tanke på att han är den "Shannara" som seriens axlar vilar på. Lägg därtill att det här trots allt är en serie vars främsta målgrupp är ungdomar, och att Austin Butler (som spelar Wil) tar varje chans att strosa omkring i bar överkropp.
 
För egen del tycker jag att han är lite för velig och försiktig, speciellt med tanke på sina förmågor, för att få ta min förstaplats bland favoritkaraktärerna.
 

Givna vinnaren (enligt mig): Eretria!

 
 
I serien tillåts Eretria sällan vara någons förstahandsval, i alla fall inte under en längre tid - men hon är alltid mitt. Wil dagdrömmer fortfarande om Amberle och Eretrias nya kärlek, prinsessan Lyria (Vanessa Morgan), planerar redan (visserligen motvilligt) ett bröllopp med Kung Ander. 
 
Folk ljuger för henne hela tiden, hon har övergivits och tvingats lära sig själv hur man överlever ute i de tuffare delarna av De fyra länderna - på egen hand. Hon kan inte fuska sig fram med magi ur en svår situation, utan allt som behövs är hennes list och vassa knivar.
 
 
Det skadar ju inte heller att Ivana Baquero (som spelar Eretria), en spanjorska född i Barcelona, slog igenom i Guillermo Del Toros "Pans Labyrint" där hon ägde sönder huvudrollen - blott 11 år gammal.
 

Varje torsdag hittar du nya avsnitt av "The Shannara Chronicles" hos HBO Nordic.

 
Vilken karaktär från "The Shannara Chronicles" är din favorit - och varför? Motivera ditt val i kommentarsfältet nedan!
| 22 oktober 2017 16:00 |