Sponsrat

Skribent

Jonatan Blomberg

20 oktober 2017 | 07:00

Fantasy-serien "The Shannara Chronicles" är tillbaka med nya avsnitt

Säsongspremiären av "The Shannara Chronicles" tar oss tillbaka till De fyra länderna, där vi ställs inför två nya hot; The Crimson och The Warlock Lord.
Den första säsongen av "The Shannara Chronicles" sändes redan i januari 2016, vilket innebär att det har hunnit gå nästan två år sedan vi såg Amberle offra sig, för att rädda världen - och själv bli en del av the Ellcry. Under den tiden har också själva serien bytt hem från MTV till Spike - efter en omstrukturering av Viacom (som äger båda kanalerna).
 
Själva säsongspremiären (avsnittet "Druid") gick av stapeln för en dryg vecka sedan - vilket innebär att även det andra avsnittet ("Wraith") för säsongen redan hunnit göras tillgängligt. Kommande fredagar kommer vi att täcka den andra säsongen av "The Shannara Chronicles" här på MovieZine, i samarbete med HBO Nordic. Den här något försenade första veckan kör vi därför två texter för att komma i fas, en idag och det nästa nu på söndag - för att därefter släppa en fredagstext i veckan under resten av säsongen.
 

Är du ett die hard-fan, en fantasy-lover eller bara helt rätt målgrupp?

 
 
Jag misstänker att du som tittar på den andra säsongen av "The Shannara Chronicles" passar in i en av tre kategorier; du är antingen ett die hard-fan av Terry Brooks bokserie "Shannara" (och kan i så fall mycket mer även om tv-serien än mig), du älskar fantasyvärldar på tv (är precis som mig) eller passar in perfekt i den tilltänkta målgruppen för en ungdomsserie (där jag som tvåbarnsfarsa nog får anse mig vara för gammal).
 
I hopp om att förena dem tre grupperna, tänker jag försöka att lyfta fram något intressant tema eller liknande ur varje avsnitt - istället för att recap-babbla om exakt allt vi alla precis har sett i avsnittet (och då troligtvis inte lyckas förtjusa bokfansen nämnvärt eftersom dem ändå vet mer än oss andra). Såhär första veckan kan det däremot vara lite intressant, för oss alla, att ta del av den premiss som HBO Nordic har presenterat inför den nya säsongen:
 
"Vi kommer in i handlingen ett år efter första säsongens slut. De fyra länderna är i kaos – magins återkomst sätter skräck i alla och organisationen The Crimson jagar alla utövare av magi med hot och våld. Wil, som lider efter förlusten av Amberle och separationen från Eretria, har vänt magin ryggen. Men när den mystiska kvinnan Mareth räddar honom från en Crimson-attack tvingas han tillbaka in i kampen. Wil återförenas med Eretria och tillsammans med Mareth börjar de leta efter druiden Allanon. Snart får de dock veta att druidens lärjunge Bandon är i färd med att återväcka den ondaste av varelser; The Warlock Lord. Nu måste våra hjältar tillsammans besegra The Crimson och stoppa Bandons mörka planer att släppa lös det största hotet någonsin mot De fyra länderna."
 

Ny säsong och två nya hot

 
 
Det är alltså The Crimson, ledda av general Riga, samt magiker-Bandon som omfamnat mörkret i hopp om att väcka The Warlock Lord - som kommer att få agera säsongens båda hot när Wil, Eretria och (nya karaktären) Mareth måste rädda världen igen. Förhoppningsvis får vi också se mer av Amberle, trots att hon nu blivit ett träd... men redan det första avsnittet visar att det inte hindrar vare sig Wil eller Eretria från att se visioner av henne.
 

Varje torsdag hittar du nya avsnitt av "The Shannara Chronicles" hos HBO Nordic.

 
Vad tyckte du om säsongspremiären? Levde den upp till dina förväntningar? Kommentera gärna nedan - och glöm inte att nästa "Shannara"-text dyker upp redan söndag!
| 20 oktober 2017 07:00 |