Sponsrat

Skribent

Jonatan Blomberg

10 november 2017 | 13:00

Eftersnack: Oj, vilken vändning för Eretria i "The Shannara Chronicles"

Veckans dubbelavsnitt av "The Shannara Chronicles" bjöd på en hel del överraskningar, en av de största gällde en av seriens redan mest intressanta karaktärer.
MovieZine släpper en "The Shannara Chronicles"-artikel varje fredag under seriens andra säsong, i samarbete med HBO Nordic. Veckans text är den femte i ordningen - och idag ska vi prata om den spännande utvecklingen med (min favoritkaraktär) Eretria.
 
Om du missat de tidigare texterna så har vi redan hunnit avverka; säsongens ondingar (General Riga och hans "The Crimson" samt Bandon och hans "The Warlock Lord"), vilken "Shannara"-karaktär som egentligen är seriens bästa (Eretria!!), magins vara eller inte vara i "Shannara"-världen samt säsongens nya kärlekstriangel.
 

Eretrias hemliga mörka sida tar fart

 
 
Eretria har fram tills veckans avsnitt ("Paranor") inte vetat särskilt mycket om sin familj, eller var hon kommer ifrån. Men det blev det minsann ändring på när Cogline (som visst är en gammal druid?) äntligen berättar det för henne.
 
Innuti Eretria vilar ett mörker, så hemligt att hon själv inte ens vetat om det. Hennes släkt, visar det sig, är ett slags mellanting av människor och demoner. Inte nog med det, om (snarare när) The Warlock Lord väcks till liv så kommer han att känna av hennes krafter och försöka vända henne mot allt och alla hon någonsin älskat. 
 
Om hon blir tillräckligt stark, kan hennes roll i "Shannara"-världen både bli en av de främsta kämparna för det goda - men likväl kan hon bli den här säsongens Bandon och utvecklas till en av seriens starkaste skurkar. 
 

Frågan är om det inte lutar åt den mörka sidan ändå?

 
 
I klippet ovan ser vi hur hennes första träning, mot att kunna behärska mörkret i sig, inledningsvis går ganska bra.
 
Men med tanke på att hon gillade hur det kändes att befalla sin motståndare att buga inför henne - samt vad vi får se henne göra i deras andra möte, i avsnittet "Crimson" (det var ett dubbelavsnitt denna vecka). Plus synerna Wil ser under samma avsnitt - så känns det som att Demon-Eretria snart är här!
 

Varje torsdag hittar du nya avsnitt av "The Shannara Chronicles" hos HBO Nordic.

 
Vad tyckte du om vändningen i Eretrias utveckling - tror du att hon förblir god eller inte? Kommentera gärna nedan!
| 10 november 2017 13:00 |