Sponsrat

Skribent

Jonatan Blomberg

3 november 2017 | 10:00

Eftersnack: Har "The Shannara Chronicles" fått en ny kärlekstriangel?

Varför måste kärleken alltid vara så komplicerad?
MovieZine släpper en "The Shannara Chronicles"-artikel varje fredag under seriens andra säsong, i samarbete med HBO Nordic. Veckans text är den fjärde i ordningen - och idag ska vi prata om hur en ny kärlekstriangel börjat slå rot i "Shannara"-världen.
 
Om du missat de tre tidigare texterna så har vi redan hunnit gå igenom säsongens ondingar, General Riga och hans "The Crimson" samt Bandon och hans "The Warlock Lord", i den första texten. I den andra försökte vi komma underfund med vilken "Shannara"-karaktär som egentligen är seriens bästa - där min självklara röst landade på Eretria. Slutligen, förra veckan tog vi oss an magins vara eller inte vara i "Shannara"-världen.
 

Kärlekstriangelns självklarhet

 
 
 
När det kommer till ungdomsserier, en genre inom vilken "The Shannara Chronicles" definitivt faller, är nästintill perfekta (till utseendet; hy, sexpack o.s.v.) skådespelare och kärlekstrianglar mellan dem en viktig (och självklar) komponent.
 
Jämför bara med "The Magicians" som också finns på HBO Nordic eller "Riverdale" hos Netflix. Det samma gäller givetvis ungdomsfilmer, tänk "Twilight" där publiken enkelt kunde delas in i två läger; Team Edward och Team Jacob - med Bella Swan i mitten.
 
Eller för all del, varför inte bara titta tillbaka på "The Shannara Chronicles" första säsong. Där den uppenbara kärlekstriangeln mellan Wil, Amberle och Eretria höll oss på halster. Under årets säsong har den självklara triangeln lyst med sin frånvaro - vi har egentligen inte kunnat vara Team "det ena" eller Team "det andra" alls ännu.
 
Men i veckans avsnitt ("Dweller") börjar ändå en liten kärlekstriangel att växa fram i säsong två av "The Shannara Chronicles". Vi har sett lite tendenser för den redan, men jag tror nog att den kommer att börja blomma upp ordentligt inom kort! Kan du gissa mellan vilka karaktärer?
 

Kung Ander

 
 
Med hans verkliga kärlek, Catania, ur vägen (må hon vila i frid) är Hunk Ander... ursäkta, Kung Ander, plötsligt öppen för alternativ. Även om han fram tills nu inte visat några känslor för Prinsessan Lyria, tror jag att deras arrangerade äktenskap kan få det att slå gnistor mellan dem.
 
Speciellt efter den där promenaden tillsammans under veckans avsnitt, där de definitivt har fattat tycke för varandra på en vänskaplig nivå (då visste han dessutom inte om att Catania var död än).
 

Prinsessan Lyria

 
 
Prinsessan Lyria har fram tills nu inte alls velat ha med Kung Ander att göra, eftersom hennes mamma haft ett finger med i det spelet. Men efter veckans avsnitt, där hon märkte att han ändå verkade vara en godhjärtad alv - samt en biljett till att bli drottning och makten som kommer med den titeln. Lär äktenskapet trots allt bli av.
 
Hennes hjärta slår däremot fortfarande bara för Eretria. Vilket hon också berättar för Ander, som verkar okej med det. Men med tanke på att vi bara är fyra avsnitt in på säsongen än, vågar jag nästan garantera att det kommer bli allt svårare för henne att välja.
 

Eretria

 
 
Eretria gick förlorande ur förra säsongens triangeldrama, där Amberle och Wil ändå måste ses som det trolovade paret (trots vad som hände i slutet). Under årets säsong var Lyria en självklar kärlek för hennes del - tills det kom fram att hon hade ljugit (Eretrias kryptonit).
 
Men det skulle inte förvåna mig om hon snart kommer till insikt, att det trots allt är sann kärlek mellan henne och Lyria. Frågan är då bara hur det går för Kung Ander som faktiskt är påväg att gifta sig med prinsessan?
 

Varje torsdag hittar du nya avsnitt av "The Shannara Chronicles" hos HBO Nordic.

 
Med Lyria i mitten - ven håller du på? Är du en Team Ander eller en Team Eretria? Med tanke på vem jag berättade var min favoritkaraktär i en tidigare text - så kan du få "gissa" vems sida jag står på!
| 3 november 2017 10:00 |