Sponsrat

Skribent

Jonatan Blomberg

10 november 2017 | 21:30

Eftersnack: Det överlägset bästa avsnittet av "The Shannara Chronicles"

Eftersom "The Shannara Chronicles" bjöd på ett dubbelavsnitt igår, kommer här dagens andra "Shannara"-text!
MovieZine släpper en "The Shannara Chronicles"-artikel varje fredag under seriens andra säsong, i samarbete med HBO Nordic. Tidigare idag släpptes den femte texten i ordningen, men eftersom det var ett dubbelavsnitt kommer nu den andra artikeln för dagen idag.
 
Jag tänkte helt enkelt att vi ska hylla det sjätte avsnittet ("Crimson) för säsongen - eftersom det utan tvekan är det bästa "The Shannara Chronicles"-avsnittet som har släppts hittills (och då räknar jag in den första säsongen).
 
Om du missat de tidigare texterna så har vi redan hunnit avverka; säsongens ondingar (General Riga och hans "The Crimson" samt Bandon och hans "The Warlock Lord"), vilken "Shannara"-karaktär som egentligen är seriens bästa (Eretria!!), magins vara eller inte vara i "Shannara"-världen samt säsongens nya kärlekstriangel.
 

Ett bröllop som hade passat i "Game of Thrones"

 
 
Vi börjar i slutet. Förra veckan skrev jag om "den nya kärlekstriangeln" i Shannara-världen - där Kung Ander, Prinsessan Lyria och Eretris var de inblandade.
 
I veckans andra avsnitt var det slutligen dags för bröllopet mellan Ander och Lyria - men in tågade självaste General Riga utklädd till vigselförättare. 
 
Resten av bröllopet slutade i något som med säkerhet hade gjort George R.R. Martin (författaren bakom "Game of Thrones"-böckerna) stolt. Tyvärr verkar Kung Ander nu vara ett minne blott - det återstår att se vad det kommer att innebära för det redan instabila läget i De fyra länderna.
 

Tidsresor som hade passat i "Tillbaka till framtiden"

 
 
Det trodde jag verkligen aldrig att jag skulle få se i "The Shannara Chronicles", men nu har vi alltså fått åka tillbaka i tiden och träffa Wils föräldrar - och räddat deras förhållande "Tillbaka till framtiden"-style!
 
Wil och Mareth ser också ut att falla allt mer för varandra... är en romans oundviklig? Eller kommer något att komma i vägen? Ett av de kommande avsnitten heter nämligen "Amberle" - aka Wils första riktiga kärlek.
 

Demon eller inte - Eretria är fortfarande bäst (enligt mig)!

 
 
Jag har redan ägnat en hel text idag åt den intressanta utvecklingen i Eretrias story. Men visst kändes det väl som att när hon genom eld och lågor sög in den där demonen - så var det början på en ond Eretria?
 
Eller är det bara jag som tolkade det så? Hon och Jax slår sig trots allt in på bröllopet och ser ut att försöka rädda sina vänner - en otvivelaktigt god handling... eller är det bara bra för "onda-Eretria" att ha en prinsessa som älskar henne - fortfarande vid liv?
 

Varje torsdag hittar du nya avsnitt av "The Shannara Chronicles" hos HBO Nordic.

 
Håller du med om att "Crimson" är det bästa avsnittet hittills av "The Shannara Chronicles"? Kommentera gärna nedan!
| 10 november 2017 21:30 |