Spel

Skribent

Andréas Göransson

12 juni 2018 | 18:45

E3 2018: Allt du behöver veta om årets största spelhändelse

MovieZines spelskribent Andréas Göransson ger dig datum och tider för årets viktigaste spelhändelse.
Spelmässan E3 behöver egentligen ingen större presentation. Det är det största evenemanget i spelvärlden och under ett par dagar i juni avslöjas massvis av nya spel på såväl konsoltillverkarnas som spelutvecklarnas presskonferenser.
 
Fokus i år lär ligga på just spelen. Sony avslöjade nyligen i en podcast att fansen inte ska förvänta sig någon ny hårdvara, trots ihärdiga Playstation 5-rykten. Och både Nintendo och Microsoft släppte ny hårdvara förra året i form av Switch och Xbox One X. Spelplanen är därmed öppen för nya, heta spelupplevelser.
 
Men vad kan vi förvänta oss av mässan? Vad kommer att visas upp? I den här artikeln siar jag om mässan, listar samtliga presskonferenser och vilka tidpunkter du bör hålla koll på för att få den allra bästa överblicken.
 
Observera att artikeln kan komma att uppdateras med nya tider beroende på eventuella ändringar, samt att jag efterhand kommer att lägga in livestreams till de olika presskonferenserna.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

EA Play

 
Datum: Lördag 9 juni
Tid: 20.00 svensk tid
 
 
Tidigare:
 
Precis som föregående år kommer EA inte att hålla sin presskonferens under E3-flagg. Istället satsar man på sitt eget sidoevenemang EA Play men det innebär inte att utgivaren står helt utan nya spel.
 
Vi lär få se något från ”Battlefield V”, nytt material till ”Star Wars: Battlefront 2” och så klart företagets årliga sportspel ”Fifa”, ”NHL” och ”Madden”. Lägg därtill satsningar på indiespel i form av EA Originals och kanske en och en annan överraskning.
 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Microsoft

 
Datum: Söndag 10 juni
Tid: 22.00 svensk tid
 
 
Tidigare:
 
Den amerikanska teknikjätten har mycket att bevisa i år. Förra året släppte de lös Xbox One X – den starkaste spelkonsolen någonsin. Däremot är en konsol inget utan sina spel och nu måste Microsoft verkligen leverera, speciellt med tanke på vilka starka exklusiviteter Sony släppt och kommer att släppa den närmaste tiden.
 
Och av den stora Walmart-läckan att döma har Microsoft en hel del spel på gång. Jag tippar på att vi får se ”Gears of War 5”, ”Forza Horizon 4”, något nytt från Halo-universumet och förhoppningsvis ett sprillans nytt Fable.
 
Här kan du se streamen: Twitch / Xbox.com
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Bethesda

 
Datum: Måndag 11 juni
Tid: 03.30 svensk tid
 
 
Tidigare:
 
Det är inte bara Microsoft som drabbades av Walmarts tabbe, det har även Bethesda gjort. Och det stämde faktiskt –  ”Fallout”-utgivaren kommer att ha med sig ”Rage 2”, uppföljaren till skjutarspelet från 2011. Bakom utvecklingen står svenska Avalanche och det bådar för en riktigt röjig titel.
 
Men ett spel gör inte en helt presskonferens, så klart. Bethesda lär även ha med sig nytt material till ”The Elder Scrolls: Online”, och så klart en ny glimt på nyligen utannonserade "Fallout 76".  Ett nytt ”Doom” och ”Prey 2” hade så klart heller inte suttit helt fel.
 
Här kan du se streamen: Twitch
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Square Enix

 
Datum: Måndag 11 juni
Tid: 19.00 svensk tid.
 
 
Tidigare:
 
Den japanska rollspelsutgivaren har inte haft någon egen presskonferens på flera år. Och i år kommer företaget att köra ett koncept som liknar Nintendos Direct-sändningar med en förinspelad presentation.
 
Square Enix lär däremot ha en hel del att visa upp. Jag förväntar mig mer material från ”Shadow of The Tomb Raider”, ”Final Fantasy 7: Remake”, ”Kingdom Hearts 3” men även att man tillslut utannonserar uppföljaren till ”Life is Strange”. På det hoppas jag även få veta mer från ”Avengers”-projektet och ”Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age”.
 
Här kan du se streamen: Twitch / Youtube
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Ubisoft

 
Datum: Måndag 11 juni
Tid: 22.00 svensk tid.
 
 
Tidigare:
 
Den franska utgivarens presskonferenser tenderar till att vara roligare att kolla på än de andras. 
 
Jag räknar med att få se ”The Division 2”, ”The Crew 2” och så klart ”Just Dance”. Utöver dessa hoppas jag på ”Watch Dogs 3” och mer av ”Beyond Good and Evil 2”. Ubisoft har på förhand berättat att de kommer visa material från "Assassin's Creed: Odyssey" så det blir så klart också en het potatis.
 
Här kan du se streamen: Twitch
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Sony

 
Datum: Tisdag 12 juni
Tid: 03.00 svensk tid.
 
 
Tidigare:
 
Ja, Playstation-tillverkaren har som sagt redan redogjort för att det inte blir någon ny Playstation-konsol på årets mässa. Däremot har man på förhand avslöjat att vi får se mer av ”Death Stranding”, ”Ghost of Tsushima”, ”Spider-Man” och ”The Last of Us Part II”. 
 
Men en E3-mässa är så klart inte helt utan överraskningar och jag tippar på att Sony har en del ess i rockärmen i form av spel som för första gången någonsin visas upp under just deras presskonferens.
 
Här kan du se streamen: Twitch
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Nintendo

 
Datum: Tisdag 12 juni
Tid: 18.00 svensk tid.
 
 
Tidigare:
 
Årets E3-mässa är superviktig för Nintendo. Förra året släppte man inte bara en ny konsol i form av Switch, utan dundrade även ut spel som ”The Legend of Zelda: Breath of the Wild” och "Super Mario Odyssey”.
 
Nintendo har redan lovat att ”Super Smash Bros” kommer att få ta plats och undertecknad hoppas på mer. Ge mig mer information om ”Pokémon Let's Go Pikachu / Eevee” till Switch, ”Metroid Prime 4”, ”Fire Emblem”, ”Animal Crossing”, ”Mario Party” och ”Bayonetta 3” och jag blir mer än nöjd.
 
Här kan du se streamen: Nintendo.com
| 12 juni 2018 18:45 |