Spel

Skribent

Pauline Engdahl

9 juni 2018 | 22:32

E3 2018: Det här visades på EAs presskonferens

EA var först ut i år gällande presskonferenserna på E3.
Presskonferensen som EA höll i kom med många intressanta nyheter, både för fans av sportspel samt fans av berättelsedrivna spel. Det första vi fick se var en gameplay-smygtitt från Battlefield V, vilken bland annat visade hur pass förstörbar miljön faktiskt är - man kan till exempel inte hålla sig säker från stridsvagnar genom att gömma sig inne i hus. Ett battle royale-läge är nu också bekräftat, vilket är föga förvånande. Även en gameplay-trailer visades under konferensens gång.
 

Detta var följt av trailern inför FIFA19, vilket kommer att inkludera UEFA Champions League, Europa League, samt Super Cup. Det kommer att finnas tillgängligt på PlayStation 4, Xbox One, PC och Switch den 28:e september. Även en gratis demo av FIFA18 World Cup är just nu möjlig att ladda ner.
 

Inte mycket av Madden 19 visades, annat än en trailer för spelet. Detta kommer att finnas tillgängligt på PlayStation 4, Xbox One och PC den 10:e augusti.
 

Titeln till det uppkommande Star Wars-spelet avslöjades under konferensen, och kommer alltså att namnges Star Wars Jedi: Fallen Order. Detta kommer att utspela sig kort efter händelserna i Revenge of the Sith, och släpps i slutet av 2019.

Även nyheter gällande Battlefront II gavs ut under presskonferensen, och det berättades att Clone Wars kommer spela stor roll i spelet. Nya protagonister och antagonister kommer att läggas till, som bland annat General Grievous och Obi-Wan Kenobi.

Något som jag personligen inte var beredd på var avslöjandet av Unravel Two, uppföljaren av det mysiga lilla spelet med samma huvudnamn. Skillnaden här är att co-opläge finns, då man har två karaktärer i spelet istället för enbart en. Det är också möjligt att spela ensam och byta mellan de två karaktärerna under problemlösningsmomenten. Unravel Two är redan idag tillgängligt att spela på Xbox One, PlayStation 4, och Origin på PC.
 

Vi fick också höra lite om Sea of Solitude, vilket är en kommande titel som kretsar kring känslan av ensamhet, i en värld där den smärta och hopplöshet man känner bokstavligt talat kan förvandla människor till monster. I Sea of Solitude kommer vi få spela som en kvinna vars situation är precis sådan - hon har förvandlats till ett monster, och måste finna ett sätt att bli mänsklig igen. Detta kommer att släppas i början av 2019.
 

Inte ens mobilspel glömdes bort av EA, då en pre-alphaversion av Command & Conquer: Rivals visades live under presskonferensen. Detta kommer i framtiden att finnas tillgängligt till iOS och Android, men Android-användare kan redan nu registrera sig för att prova pre-alphan.
 

Sist men inte minst gavs vi mer information om BioWares nya IP, Anthem. Vi fick inte bara se trailern till spelet, utan även gameplay samt mer information om hur detta kommer att gå till.

Anthem kommer att finnas tillgängligt på PlayStation 4, Xbox One samt Origin på PC den 22:e februari, 2019.
 
 
Om du vill fördjupa dig ännu mer rekommenderar jag att du tar en titt på vår matiga E3-guide där du hittar schema, tider och spekulationer.
| 9 juni 2018 22:32 |