Spel

Skribent

Andréas Göransson

11 juni 2018 | 04:57

E3 2018: Det här visades på Bethesdas presskonferens

Nu vet vi mer om "Fallout 76" och "Rage 2".
Tredje företaget att hålla presskonferens på E3 i år var Bethesda. Presentationen inleddes på minst sagt udda manér där publiken skulle peppas upp med livespelning av ledmotivet till ”Rage 2”.
 
Men musik var så klart inte allt. Vi fick en närmare titt på spelets gameplay i en ny trailer och de som sagt att ”Rage 2” är misstänkt likt en spirituell uppföljare till Max Max har inte varit helt fel ute. Spelet släpps våren 2019.
 
 
Även kortspelet "The Elder Scrolls: Legends" fick lite kärlek. Bethesda avslöjade att spelet ska få en uppfräschning rent grafiskt och att man släpper det till Xbox One, Playstation 4 och Nintendo Switch.
 
Bethesda passade också på att utannonsera "Doom: Eternal" som är en uppföljare till 2016 års reboot av klassiska "Doom". Spelet kommer bland annat att få dubbelt så många fiender och helvetet kommer till jorden. Mer information kommer att visas i höst.
 
 
För den som spelar sin beskärda del "Quake: Champions" så släppte Bethesda en ny video med alla nyheter i spelet. Man utlovar en röjjigare upplevelse än tidigare som passar både veteraner och nybörjare.
 
"Wolfenstein 2" får en spinoff kallad "Youngblood" där man spelar huvudkaraktären Blazkowiczs tvillingdöttrar. Det utspelas under 80-talet, kommer vara en multiplayerupplevelse och kommer nästa år. Räkna med neon och nostalgi, med andra ord.
 
 
 
Mot slutet klev Todd Howard tillslut upp på scenen för att berätta mer om "Fallout 76". Det är en prequel till alla tidigare "Fallout"-spel och det största i serien så här långt. Spelet tar sin början i valv 76 och du ska bygga upp det USA som föll under kärnvapenkriget. "Fallout 76" är ett onlinespel som går att utforska på egen hand, men upplevelsen blir optimal tillsammans med andra. Spelet släpps 14 november 2018.
 
 
De två stora bomberna för kvällen var dock presskonferensens sista utannonseringar. Dels Star Field, som är Bethesdas första nya spelserie på 25 år, men även nästa The Elder Scrolls. När vi får se mer av spelen, och när de ens dyker upp, avslöjades dock inte.
 
 
 
Om du vill fördjupa dig ännu mer rekommenderar jag att du tar en titt på vår matiga E3-guide där du hittar schema, tider och spekulationer.
| 11 juni 2018 04:57 |