Spel

Skribent

Pauline Engdahl

12 juni 2018 | 18:45

E3 2018: Nintendos presskonferens var fullspäckad med nyheter

Både större som mindre titlar berättades det om, och ingen lämnades besviken.
 
Sist ut för i år kom Nintendo med deras presskonferens. Den kickades igång direkt med en actionpackad trailer för "Daemon X Machina" som kommer ut 2019 för Nintendo Switch.
 
 
Därefter fick vi en gameplaytrailer för "Xenoblade Chronicles 2: Torna - The Golden Country", vilket kommer att vara tillgängligt redan den 14:e september.
 
 
Vi fick också höra lite mer om de kommande "Pokémon"-spelen för Switch "Let's Go, Pikachu!" och "Let's Go, Eevee!", och att det kommer ut den 16:e november.
 
En trailer för "Super Mario Party" visades också, där vi fick se mångfalden av minispel som kommer att finnas. Spelet släpps den 5:e oktober.
 
 
Detta var följt av en trailer för "Fire Emblem: Three Houses", som alltså kommer att släppas under våren 2019.
 
 
Ännu något vi fick veta var att idag från klockan 19:00 finns även "Fortnite" gratis på Nintendo Switch.
 
Den 7:e augusti kommer indiespelet "Overcooked" att finnas på Switch. Även indiespelet "Killer Queen Black" kommer till Switch senare i år, och spelet "Hollow Knight" finns tillgängligt redan idag. Spelet "Octopath Traveler" kommer också att vara exklusivt för Nintendo Switch, och släpps den 13:e juli.
 
Efter en snabb genomgång av flertalet spel som snart kommer att finnas på Switch, med titlar som bland annat "Dark Souls Remastered" och "Wolfenstein II" i listan, så fick vi veta att alla karaktärer som någonsin funnits med i "Super Smash Bros."-serien kommer att närvara i nya "Super Smash Bros. Ultimate" till Switch. Vi fick också mer information om hur alla dessa karaktärer kommer att fungera. Det kommer också vara möjligt att använda GameCube-kontroller till spelet, vilket är något som fans har väntat på.
 
 
Slutligen fick vi också se att karaktären Ridley från "Metroid"-serien kommer att finnas med - samt att "Super Smash Bros. Ultimate" släpps redan den 7:e december i år.
 
 
 
Om du vill fördjupa dig ännu mer rekommenderar jag att du tar en titt på vår matiga E3-guide där du hittar schema, tider och spekulationer.
| 12 juni 2018 18:45 |