Spel

Skribent

Pauline Engdahl

12 juni 2018 | 04:15

E3 2018: Sonys presskonferens var inte en besvikelse

PlayStation-tillverkarna gjorde många fans nöjda under E3.
 
Näst sist, men inte ens i närheten av att vara minst, kom Sonys presskonferens. Denna rörde sig snabbt framåt och bestod huvudsakligen av trailers och gameplayvideor för alla kommande spel. Presskonferensen inleddes med ett banjouppträdande från "The Last Of Us"-musikern Gustavo Santaolalla, samt det som många har väntat på - gameplay från kommande "The Last Of Us: Part II". Detta hölls i en lokal som var inredd för att likna en av miljöerna som visades i videon.
 
 
Efter lite mellansnack visade det sig att publiken hade slussats vidare till en ny lokal, där ett nytt musikalnummer med japansk bambuflöjt hölls och vi sedan fick se gameplay från actionspelet "Ghost of Tsushima".
 
 
Därefter fick vi se en trailer för det nya spelet "Control" av Remedy Entertainment och 505 Games. Detta kommer att vara tillgängligt 2019.
 
 
Överraskande nog var en trailer för en nygjord version av det 20 år gamla spelet "Resident Evil 2" näst på tur. Detta kommer att släppas den 25:e januari 2019.
 
 
Direkt efteråt kom en trailer för spelet "Trover Saves The Universe" gjort av Squanch Games, "Rick and Morty"-skaparen Justin Roilands spelstudio.
 
 
Ännu mer "Kingdom Hearts III" visades, och vi fick reda på att en "Pirates of the Caribbean"-bana kommer att finnas med. Även ett allt-i-ett-paket med "Kingdom Hearts III", "Kingdom Hearts 2.8", och "Kingdom Hearts 1.5+2.5" kommer att finnas tillgängligt exklusivt för PlayStation 4.
 
 
Direkt efter fick vi se en trailer för efterlängtade "Death Stranding", Hideo Kojimas kommande spel med Norman Reedus ("The Walking Dead") i huvudrollen, och som även involverar Mads Mikkelsen ("Hannibal"). Det är fortfarande oklart vad spelet faktiskt handlar om, men vi fick åtminstone snäppet mer information.
 
 
Efter detta gavs vi ännu en trailer, denna gånger för "Nioh 2", uppföljaren till actionrollspelet med samma namn.
 
 
Till sist kom en gameplayvideo för uppkommande "Spider-Man", där vi bland annat fick se hur strids- och rörelsemekaniken kommer att se ut.
 
 
Om du vill fördjupa dig ännu mer rekommenderar jag att du tar en titt på vår matiga E3-guide där du hittar schema, tider och spekulationer.
| 12 juni 2018 04:15 |