Spel

Skribent

Andréas Göransson

10 juni 2018 | 23:44

E3 2018: Det här visades på Microsofts presskonferens

Microsoft hade en säck med heta spel med sig till E3.
Näst på tur att stiga upp på E3-scenen var Microsoft som inledde starkt med ett nytt spel i Halo-universumet – ”Halo: Infinite”. Därefter publicerades trailer efter trailer från heta titlar som ”Ori and The Will of the Wisps”, ”Fallout 76” och ”The Awesome Adventures of Captain Spirit”, ett spel som för övrigt är en gratisspinoff av ”Life is Strange”.
 
 
 
 
Och på tal om ”Fallout 76” – det ska, enligt Bethesda, vara fyra gånger så stort som Fallout 4 och fokus ligger på att bygga upp den kärnvapenförstörda världen. Microsoft passade även på att släppa ett gäng releasedatum. Exempelvis kommer ”Crackdown 3” den 3 februari 2019 och ”Kingdom Hearts 3” den 29 januari. Och då ska vi heller inte glömma efterlängtade "Metro Exodus" som kommer 22 februari. En, enligt mig, perfekt start på året.
 
 
 
 
Vi kommer även att få nytt nedladdningsbart material till ”utskällda ”Sea of Thieves” och japanska studion From Software jobbar på ett nytt supersvårt spel titulerat ”Sekiro: Shadows Die Twice”. Om det blir i samma anda som ”Bloodborne” och ”Dark Souls” framgick dock inte.
 
 
Men en Xbox-presskonferens är dock fattigt utan det obligatoriska racingspelet. Därför avslöjades ”Forza: Horizon 4” på Microsofts event under kvällen. Likt föregångarna blir det i en öppen värld och av det vi såg att döma blir det riktigt läckert. Spelet släpps 2 oktober i år.
 
 
Vi fick även en ny glimt på "Shadow of The Tomb Raider" som släpps i höst (missa inte vår förhandstitt!), ett nytt skateboardspel med titeln "Session". Det har ryktats om ett "Skate 4" men förhoppningsvis kan det här spelet stilla hungern. Men det som ändå gjorde mig gladast är att "Devil May Cry" gör en comeback i form av "Devil May Cry 5". Spelet släpps under våren 2019.
 
 
 
 
Presskonferensen avrundades med fler utannonseringar, exempelvis "Dying Light 2" där du än en gång ska kämpa mot apokalypsen och ett sprillans nytt "Battletoads". Den första trailern till "Just Cause 4" visades också upp och nästa del i en annan av Microsofts mest populära serier – närmare bestämt "Gears 5". Det ska bli det största och vackraste spelet i serien, så här långt.
 
 
 
 
 
Men kvällens viktigaste trailer var utan tvekan den från CD Projekt Red. Deras kommande spel "Cyberpunk 2077" ser rent utsagt strålande ut och sci-fi-världen de målat upp skiljer sig minst sagt från den vi vant oss vid i "Witcher 3". Något datum för spelet avslöjades dock inte.
 
 
Om du vill fördjupa dig ännu mer rekommenderar jag att du tar en titt på vår matiga E3-guide där du hittar schema, tider och spekulationer.
| 10 juni 2018 23:44 |