Serie

Skribent

Patrik Jonsson

15 juni 2017 | 18:00

7 av de mest binge-vänliga tv-serierna i sommar

Så här i starten av sommaren kanske det vore på sin plats med lite serietips? Sagt och gjort, här kommer förslag på några härligt beroendeframkallande tv-serier, gamla som nya!
Vem vet, det kan ju regna hela sommaren, eller hur? Men med endast ett par snabba och bekväma klick på era paddor, datorer, mobiler eller whatever, kan ändå en eventuellt regnsommar vara räddad!
 

"Orange is the new Black"

 
 
Fängelseserien "Orange is the new Black" börjar sannerligen på att bli en kär gammal vän, nästan så den ersatt den gamla kultklassikern "Kvinnofängelset" med tanke på dess tema och format. Det har redan hunnit gått fyra år sedan dess start (2013) och för mindre än en vecka sedan släpptes dess femte säsong, med detta sagt är alltså "OITNB" återigen i ropet. Med sina intressanta och dramatiska karaktärsutvecklingar är onekligen "OITNB" en av de mer gripande serierna out there. "Orange is the new Black" hittar ni hos Netflix.
 

"Bosch"

 
 
För alla er deckarfantaster där ute kan jag varmt rekommendera thrillerserien "Bosch". I dess tre säsonger, som för övrigt är fristående, får vi följa titelkaraktären Harry Bosch då han löser olika fall i det glödheta Los Angeles. Varje säsong tar sig an ett specifikt fall, massa röda trådar väver dock samman säsongerna så man gör nog ändå bäst i att se dem i rätt ordning. Svårlösta mysterier hör definitivt sommaren till vilket gör "Bosch" till en given tv-serie att konsumera under dessa månader. "Bosch" hittar ni hos en bunt olika streamingtjänster; Viaplay, Amazon samt HBO Nordic.
 

"Big Little Lies"

 
 
En av vårens stora tittarfavoriter hette onekligen "Big Little Lies". En "liten" dramatisk historia som visade att även de mest bagetellartade dispyterna kan få fruktansvärda konsekvenser. I sju minst sagt intensiva avsnitt får vi följa några småbarnsföräldrar då deras tillvaro vänds upp och ned, där det ena avsnittet är mer beroendeframkallande än det andra. För alla er som föredrar serier med lite färre avsnitt är alltså "Big Little Lies" given. "Big Little Lies" hittar ni hos HBO Nordic.
 

"Designated Survivor"

 
 
I våras lämnade allas våran Kiefer Sutherland rollen som Jack Bauer i "24" vilket gjorde att den faktiskt lades ned. Detta var dock inte något öde Sutherlands nya serie "Designated Survivor" tvingades möta. Tvärtom, serien blev en succé och en fortsättning kommer redan till hösten. I denna gör Sutherland rollen som Tom Kirkman, en kabinettanställd som tvingas svära presidenteden då Vita huset sprängs i bitar. I "Designated Survivor" tilldelades vi cliffhangers på klassiskt manér vilket gjorde denna till en av vårens stora nagelbitare. "Designated Survivor" hittar ni hos Netflix.
 

"American Gods"

 
 
En av de färskaste serierna på listan (säsongsavslutningen sänds på måndag) heter "American Gods" och tillhör också en av de märkligaste. Med detta sagt må "American Gods" möjligtvis inte vara en serie för alla, men för alla er som diggar ett par nävar bisarr fantasy är serien definitivt ett givet kort. Med sitt nästan förtrollande foto och härligt skruvade utseende är "American Gods" lite av ett unikum vilket gör den lite så där extra svår att släppa ögonen från. Ja, om man nu uppskattar ett sådant här visuellt experiment vill säga. "American Gods" hittar ni hos Amazon Prime Sweden.
 

"Animal Kingdom"

 
 
En av förra sommarens stora överraskningar hette "Animal Kingdom" och baseras alltså på den australiensiska filmen från 2010 med samma titel. För bara lite över en vecka sedan drog dess andra säsong igång vilket gör att ni som missat denna pärla raskt bör kasta er över den. Detta är en oerhört stark, intensiv och beroendeframkallande familjekrönika, inte helt olik Netflix "Bloodline", med starka heist- och thrillerinslag. "Animal Kingdom" hittar ni hos Viaplay.
 

"The Handmaid's Tale"

 
 
Ännu en mycket färsk serie som så gott som avslutas i skrivandes stund. "The Handmaids Tale" hör till en av senvårens stora höjdare där den trollbundit tittare över hela vår värld, och apropå världen ser den "lite" annorlunda ut i "The Handmaids Tale". Här får vi följa en massa karaktärer i Gilead, tidigare känt som USA, som lever under ständiga hot av miljökatastrofer och en minskande befolkningsmängd. I Gilead behandlas kvinnorna som statens ägodelar, de få kvinnor som är fertila tvingas bli sexslavar i ett maniskt och smått urflipppat försök att återbefolka jorden. "The Handmaids Tale" är både intressant, skrämmande och framförallt spännande på en och samma gång. Ni hittar serien hos HBO Nordic.
 
Happy binge-watching!
| 15 juni 2017 18:00 |