Film

Skribent

Alexander Dunerfors

15 januari 2019 | 18:00

26 filmer som får uppföljare 2019

Börja spara pengar redan nu.
Ett nytt år, en ny skörd av uppföljare som står redo att dominera bioduken. Rymdhjältar, legogubbar och actionikoner gör sig klara för comeback. Vi tittar närmare på alla de tvåor, treor, femmor och nior som du vet att du kommer vilja se år 2019.

Glass (18 januari)

M. Night Shyamalans superhjälte-trilogi når sin stora final när karaktärer från "Unbreakable" och "Split" möts för första gången. Övernaturlig thriller med Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James McAvoy, samt Sarah Paulson i en nyskriven och betydelsefull roll.

Iron Sky: The Coming Race (januari)

Nazisterna som gömt sig på månen återvänder för att på nytt försöka ta över världen. Året är 2038 när den galna finska sci-fi-succén återvänder... med bland annat Hitler på en T-Rex. Visas först på Göteborg Film Festival.
 
 
Röjar-Ralf kraschar internet (1 februari)

I vinterns Disneyfilm ska tv-spelskaraktären Ralf och vännen Vanilja ta sig från arkadvärlden de kallar sitt hem, och ut på det lika spännande som farliga internet. John C. Reilly och Sarah Silverman gör rösterna, i sällskap av bland andra Taraji P. Henson och Gal Gadot.

Lego-filmen 2 (8 februari)

Fler animerade hjältar som kommer tillbaka. Fem år har passerat, och Lego-Emmet och hans vänner står inför ett nytt hot - DUPLO-bitar från yttre rymden. Förutom Chris Pratt hörs bland andra Margot Robbie som Harley Quinn och Channing Tatum som Superman.

Happy Death Day 2U (14 februari)

College-tjejen Tree hade en riktigt rutten födelsedag när det visade sig att någon försökte döda henne. Om och om igen. Den blodiga skräckvarianten på "Måndag hela veckan" skruvas nu till ytterligare ett varv.
 
 
Draktränaren 3 (22 februari)

Finalen i Dreamworks populära animerade äventyrs-trilogi. Det som började med historien om en osannolik vänskap mellan tonårige vikingen Hicke och en drake, har nu blivit en episk saga som spänner över hela deras liv.

Avengers: Endgame (24 april)

Årets största superhjältefilm avslutar ett kapitel i Marvels spektakulära filmserie. Hjältarna reser sig ur askan och utmanar Thanos en sista gång, men kan hans förödelse göras ogjort?

John Wick: Chapter 3 (maj)

Han är välklädd, hämndlysten och väldigt efterlyst. Keanu Reeves är tillbaka än en gång som den skarpskjutande lönnmördaren som fått hela branschen emot sig. Den här gången i sällskap av Halle Berry och Anjelica Huston.
 
 
Godzilla II: King of the Monsters (31 maj)

Hollywoods fascination över det japanska monstret verkar aldrig dö. Här ställs den mystiska agenturen Monarch åter mot Godzilla men också ytterligare tre klassiska varelser: Mothra, Rodan och trehövdade King Ghidorah. Millie Bobby Brown från "Stranger Things" har en av huvudrollerna.

X-Men: Dark Phoenix (7 juni)

Filmen som försenats så många gånger att fans verkar ha tappat suget. Jean Grey utvecklar mäktiga och farliga krafter i den senaste filmen om mutanterna. För regin svarar denna gång Simon Kinberg, som tidigare producerat och skrivit bland annat "Fantastic Four" och flera av de tidigare X-Men-filmerna.

Husdjurens hemliga liv 2 (7 juni)

Vad gör din katt eller hund när du inte är hemma, frågade den animerade komedin från 2016. I sommar är hunden Max och de andra tillbaka för nya upptåg när matte och husse inte ser.
 
 
Men in Black International (14 juni)

Det var ett tag sen som Will Smith och Tommy Lee Jones skyddade jorden not universums avskum. I denna uppföljare/reboot är det dags att lämna över minnesraderar-stickan till Chris Hemsworth och Tessa Thompson, som möter nya hot i London.

Annabelle 3 (juli)

Det tredje, obetitlade kapitlet i skräckserien om den besatta dockan. Annabelle har hamnat i spökjägarparet Warrens ägo, och har onda planer för att skrämma deras dotter. Regidebut för Gary Dauberman, som skrivit manus till de två tidigare filmerna, samt "Det" och "The Nun".

Spider-Man: Far From Home (5 juli)

Det verkar inte vara en särskilt dold hemlighet att Peter Parker överlever händelserna i "Avengers: Endgame". Marvels sommarfilm tar Spider-Man till London där illusionsmästaren Mysterio (Jake Gyllenhaal) väntar med överraskningar.
 
 
Toy Story 4 (30 augusti)

Pixars efterlängtade uppföljare återvänder till leksakslådan, för att visa vad cowboyen Woody och astronauten Buzz haft för sig sedan sist. I sällskap av nya leksaken Forky väntar nu en händelserik roadtrip för hela gänget.

Angel has Fallen (augusti)

Världens kanske mest otursdrabbade Secret Service-agent, Mike Banning, sätts dit för ett mordförsök på presidenten. Han måste nu själv hitta den skyldige samtidigt som han flyr från FBI. Gerard Butler spelar rollen för tredje gången, nu med Ric Roman Waugh ("Shot Caller") som regissör.

Det: Kapitel 2 (6 september)

Bill Skarsgård återvänder som den hånleende clownen Pennywise, i uppföljaren till tidernas mest framgångsrika skräckfilm. När andra delen av Stephen Kings klassiska roman filmas har barnen från Derry blivit vuxna, men mardrömmarna är kvar. James McAvoy, Bill Hader och Jessica Chastain medverkar.
 
 
The Angry Birds Movie 2 (20 september)

Första filmen baserad på det finska mobilspelet kom kanske några år för sent och missade den stora hajpen. Men det blev klirr i kassan, och i höst ska fåglarna åter flyga, spränga saker och vad de nu gör. Leslie Jones lånar ut sin röst till en ny skurk, och Nicki Minaj är också ombord.

Zombieland 2 (11 oktober)

Uppföljaren till kultkomedin från 2009 återförenar hela kvartetten - Woody Harrelson, Emma Stone, Jesse Eisenberg och Abigail Breslin är tillbaka för att handskas med muterade zombies. Filmen ska enligt ett rykte heta "Zombieland 2: Double Tap" och ha Bill Murray och Dan Aykroyd i cameoroller.

Terminator 6 (22 november)

Äntligen får James Cameron dra ett streck över några mindre lyckade uppföljare, och forma sin egen fortsättning på "The Terminator" och "T2". Den sjätte filmen i sci-fi-serien kan nog ses som både en reboot och ett avslut. Tim Miller ("Deadpool") regisserar den ännu namnlösa actionfilmen, som återförenar Arnold Schwarzenegger med Linda Hamilton.
 
 
Kingsman 3 (november)
 
Efter två filmer med Taron Egerton som unge agenten Eggsy är det snart dags för både en uppföljare och en spinoff ("Kingsman: The Great Game"). Oklart hur regissören Matthew Vaughn hade tänkt hinna med detta, men ”Kingsman 3” har iallafall fått premiärdatum i höst.
 
Untitled Jumanji Sequel (13 december)

Den sanslöst framgångsrika "Jumanji: Welcome to the Jungle" blev en av 2017 års mest oväntade succéer. I jul fortsätter djungeläventyret för Dwayne Johnson, Jack Black, Karen Gillan och Kevin Hart.

Star Wars: Episod IX (18 december)

Ingen närmare presentation behövs väl här? J.J. Abrams är tillbaka i registolen för att styra skeppet i hamn. Sista kapitlet avrundar den nya trilogin och hela den älskade Skywalker-sagan. Vi vet att Daisy Ridley, Oscar Isaac, Adam Driver och Carrie Fisher medverkar men titeln är än så länge en välbevarad hemlighet.
 
Large 083975cb54eca7b2a77997edae66bdc7 frozen2
 
Frost 2 (25 december)

Tyvärr verkar både Disney och Pixar väldigt insnöade på uppföljare numera, framför nya originalfilmer. Men när det kommer till en fortsättning på superhiten "Frost" är det kanske årets mest emotsedda familjefilm. Prinsessorna Anna och Elsa återvänder i en ny CGI-animerad musikal med sånger om snögubbar.
 
Sune i Sunne (december)

Efter "Sune vs Sune" fortsätter den nya Sune-serien med ännu en fyndig titel. En roadtrip och en tioåring på rymmen är vad som väntar i uppföljaren. Samma skådespelare och regissör som sist.

Rambo 5: Last Blood (2019)

Sylvester Stallone fyller 73 i år, men är ännu inte för gammal för den här skiten. Efter några vändor som Rocky ska han snart återse sin andra stora ikoniska hjälte, John Rambo, för sista (?) gången. Adrian Grunberg ("Get the Gringo") har regisserat.
 
Vilka av uppföljarna kommer du inte missa i år? Och vilka kunde vi ha klarat oss utan? Kommentera nedan.
| 15 januari 2019 18:00 |