The Angry Birds Movie 2 2019

The Angry Birds Movie 2 poster

Synopsis

Dom arga fåglarna och de gröna grisarna tar sin konflikt till en helt ny nivå i nya "The Angry Birds Movie 2". Ett nytt hot dyker upp och försätter både Fågelön och Grisön i fara. Red, Chuck, Bomb och Mäktiga Örnen rekryterar Chucks syster Silver och förenar sig med sina värsta ovänner, grisarna, för att tillsammans rädda sina hem.
Ditt betyg
2.8 av 19 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
The Angry Birds Movie 2
Biopremiär
9 augusti 2019
DVD-premiär
27 januari 2020
Digitalpremiär
20 januari 2020
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Sony Pictures
Åldersgräns
7 år
Längd

Recensent

Jonna Vanhatalo

7 augusti 2019 | 21:40

Flummigt kul med fåglar och fläsk

En oväntat bra och riktigt underhållande uppföljare till den mycket lamare första filmen om de omtalade arga fåglarna. ”The Angry Birds Movie 2” är ett fartfyllt och tokroligt familjeäventyr, regisserat av Thurop Van Orman, som lyckas med bedriften att ro iland en historia utan egentligen större substans.
Det här är inte en särdeles märkvärdig film egentligen, och det tar lite tid innan intrigen landar rätt i tanken. Därefter är det dock svårt att värja sig mot energin och glädjen som produktionen utstrålar.
 
Förutom Fågel- och Grisön, får vi i den här filmen bekanta oss med den iskalla Örnön på vilken den pråliga despoten Zeta enväldigt styr. Med henne som fiende har fåglarna inget annat val än att slå ihop sig med grisarna för att förhoppningsvis kunna rädda sitt samhälle från att gå en säker undergång till mötes. Red utnämner sig till ledare för en hemlig trupp av pippin och nassar, med uppgift att försöka eliminera den annalkande faran. Reds redan något svajiga självförtroende sätts dock ytterligare lite ur spel när den smarta Silver, syster till Chuck, joinar gänget och visar prov på en otrolig skicklighet och en ledarskapsförmåga som få kan stoltsera med. Kommer de två kunna samarbeta och hinna hindra Zeta från att spränga deras hemöar i bitar?
 
Med tanke på att den här filmen, liksom den förra, baseras på ett ganska entonigt mobilspel, är det vi ser ovanligt djupt och bitvis tankeväckande. Mer så nu, än sist det begav sig. Även karaktärerna har utvecklats sen första filmen och jag gillar att man här ger flera av fjäderfäna lite fler nyanser, vilket också fint fyller en funktion i historien. Även visuellt är det riktigt snyggt och jag uppskattar att det lagts ned både tid och omsorg på animeringen. Det är detaljrikt färgglatt rakt igenom och både karaktärer och omgivningar ser hyfsat trovärdiga ut.
 
”The Angry Birds Movie 2” är väldigt rapp och rolig, och kommer framförallt roa den de yngre i publiken. Men även vi vuxna har viss behållning av det vi ser, fast också hör. Musiken och de många låtarna (Space Oddity, The Final Countdown, Ice Ice Baby med flera) ackompanjerar perfekt det berättade och även om det stundvis känns lite töntigt med alla tillbörliga trudelutter, är det härligt att i takt med trallandet få svänga till lite i biofåtöljen.
 
De svenska rösterna görs av bland andra Fredde Granberg, Alex Kantsjö, Jens Hultén, Nassim Al Fakir, Lina Hedlund och Mimmi Sandén, och alla gör dem bra. Samtliga har fångat den lättsamma tonen klockrent och jag är glad för att de verkar ha tagit sin uppgift på allvar och inte larvar till det.
 
”The Angry Birds Movie 2” är en bättre och roligare film än den förra var. Den är rätt flummig, men samtidigt väldigt glad och energisk. Den har hela tiden ett högt tempo och ett tydligt driv framåt som gör det svårt att inte haka på. Detta är ingen framtida klassiker när det kommer till animerade filmer, men den är ändå en absolut sevärd och rätt kul film för hela familjen att slappa framför en trist eftermiddag. 
| 7 augusti 2019 21:40 |