LISTA

Skribent

MovieZine

11 januari 2021 | 18:00

10 hetaste spelen att se fram emot under 2021

2021 har precis börjat, vilket innebär mängder av spännande nya spel att uppleva. Här är 10 spel som vi på MovieZine ser fram emot.
Det i övrigt märkliga men för spel väldigt bra året 2020 är slut (med spel som "The Last of Us Part II", "Final Fantasy VII Remake" och "Ghost of Tsushima") och 2021 har precis börjat, vilket så klart innebär nya spännande titlar att se fram emot. Här är de tio spel som vi på MovieZine ser mest fram emot att få sätta tänderna i. 
 
 

1. "Hitman III"

 
 
IO Interactive har verkligen visat att de är mästare på att blåsa liv i virtuella spelvärldar, för att sedan låta dig döda vem som helst nästan hur du vill i dem.
 
"Hitman III" är den avslutande delen i "World of Assassination"-trilogin, som började med "Hitman" från 2016. Den här gången gäller det att lönnmörda folk i platser som Dubai, Dartmoor och Chongqing, där det finns mängder av uppdrag att utföra och måltavlor att avrätta. 
 
Precis som i föregångarna är det upp till dig hur du ska tackla uppdragen genom att klä ut dig till till exempel bartender eller kock, använda prickskyttevapen eller använda din charm för att komma närmare ditt mål.
 
Plattform: Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X, PC och Nintendo Switch
Släpps: 20 januari
 

2. "The Medium"

 
 
"The Medium" är det senaste spelet från Blooper Team, som ligger bakom spel som "Blair Witch" och "Layers of Fear" – och ser ut att vara deras mest ambitiösa titel hittills. 
 
Spelet handlar om mediumet Marianne som kan resa in i andarnas värld, som åker till en övergiven kommunistisk tillflyktsort för att avslöja dess mörka och ötäcka hemligheter. Det unika med spelet är att du kan besöka två världar samtidigt på två delade skärmar, där pussel du löser i den ena kan påverka den andra. 
 
Med ett intressant och annorlunda koncept, snygg grafik, en lovande berättelse och musik av "Silent Hill"-kompositören Akira Yamaoka låter det bäddat för succé. 
 
Plattform: Xbox Series X och PC
Släpps: 28 januari
 

3. "Little Nightmares 2"

 
 
För snart fyra år sedan släpptes ett skräck-plattformsspel som inte likade någonting annat, och plötsligt hade spelfantaster världen över vänt sina blickar mot lilla Malmö och Tariser Studios. “Little Nightmares” blev en riktig storfavorit hos många och spelet har idag sålts i över en miljon exemplar. I år kommer äntligen en uppföljare.
 
I det första spelet fick vi anta rollen som Six. En liten flicka som försöker ta sig bort från skräckfärjan “The Maw” med livet i behåll. I “Little Nightmares 2” kommer vi faktiskt att få återse Six igen, dock inte som en spelbar karaktär. Istället kommer vi att få axla rollen som pojken Mono. Dessutom har vi lämnat fartyget “The Maw” och begett oss ut i skogen (en väldigt dyster och obehaglig sådan). Utvecklarna har lovat att “Little Nightmares 2” kommer bli både större och obehagligare än dess föregångare. Vi håller tummarna för att detta spel kommer bli minst lika bra som det första.  
 
 
Plattform: Playstation 4,Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch och PC 
Släpps: 11 februari
 

4. "Far Cry 6"

 
 
Mycket är egentligen inte känt om "Far Cry 6", men något vi vet är att "Breaking Bad"-, "Better Call Saul"- och "The Mandalorian"-skådisen Giancarlo Esposito spelar karaktären Anton Castillo som är president i det fiktiva landet Yara, vilket är en anledning nog att vara peppad. 
 
Du tar dig an rollen som den antingen kvinnliga eller manliga karaktären Dani Rojas som ska försöka störta den ondskefulla presidenten i en öppen värld, med hjälp av kraftfulla vapen, fordon och ett nätverk av frihetskämpar. De tidigare spelen har varit underhållande, så förhoppningsvis blir även det här det. 
 
"Far Cry 6" skulle egentligen släppas den 18 februari, men har försenats på obestämd framtid på grund av covid 19-pandemin. Utvecklarna har sagt att det kan släppas någon gång mellan april 2021 och mars 2022. 
 
Plattform: Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X, PC och Google Stadia
Släpps: Okänt datum
 

5. "Halo Infinite"

 
 
Även om "Halo Infinite" blev kritiserat för sin halvdana grafik vid sitt avtäckande och blivit försenat nästan ett år till följd av det, ser det ut att erbjuda mer av det som gör serien älskad och underhållande – fet action i en unik science fiction-värld. 
 
Den här gången utspelar det sig efter "Halo 5: Guardians" och för första gången i seriens historia sker rymdstriderna i en öppen värld. Utvecklarna 342 Industries har sagt att förseningen gör att de kan "leverera det mest ambitiösa Halo-spelet någonsin med den kvalitet vi vet att våra fans förväntar sig", så förhoppningsvis finns det sanning i de orden. 
 
Spelet går även att spela tillsammans med en vän i soffan eller över nätet. Så klart innehåller det även ett matigt multiplayer-läge, för den som är peppad på att panga sina vänner, fiender och främlingar över nätet. 
 
Plattform: Xbox Series X, Xbox One och PC
Släpps: Hösten 2021
 

6. "Hogwarts Legacy"

 
 
Fick du aldrig något välkomstbrev från Hogwarts skola för häxkonster och trolldom som elvaåring? Inte vi heller dessvärre, men tack och lov kommer nu en ny möjlighet för oss alla att få träda in i trollkarlsvärlden. “Hogwarts Legacy” tar oss tillbaka till 1800-talet, där du som spelare äntligen har blivit antagen som elev på Hogwarts. Här kommer du kunna utforska skolområdet, lära dig trollformler, studera magiska väsen och brygga trolldrycker för glatta livet.  
 
Vi på redaktionen var både pirriga och något knäsvaga efter att ha sett trailern till spelet. Detta kan ju inte bli något annat än fantastiskt, eller? Kanske var det någon som hade spätt vårt kaffe med kärleksdrycken Amorthenisa strax innan vi började titta på videon i ett försök att trollbinda oss, men vi tror och hoppas på att “Hogwarts Legacy” kommer bjuda på ren magi när det väl släpps (okej, dåligt formulerat kanske. Klart att spelet kommer bjuda på magi, men ni förstår vad vi menar).
 
Strax efter att denna lista hade publicerats kom dessvärre beskedet att "Hogwarts Legacy" försenas till 2022.
 
Plattform: Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X och PC 
Släpps: Okänt datum
 

7. "God of War: Ragnarök"

 
 
År 2018 kammade “God of War” hem guldmedaljen i kategorin “årets bästa spel” på The Game Awards (tänk er Oscarsgalan fast för spel). En förstaplats som spelet helt klart förtjänade. Sedan dess är det många som har suktat efter att få se den alltid lika buttra och surmulna halvguden Kratos orsaka mer kaos i den fornnordiska mytologin.
 
Och nu verkar det som att vi kommer få återse Kratos betydligt tidigare än vad någon hade vågat hoppas på. En trailer (om än en mycket sparsmakad sådan) visades nämligen upp under Playstation Showcase i höstas, där vi fick veta att “God of War: Ragnarök” kommer släppas någon gång under 2021. Så värst mycket mer än så vet vi faktiskt inte om spelet just nu, men som vi längtar efter att få spela det.
 
Plattform: Playstation 5
Släpps: Okänt datum
 

8. "Ratchet & Clank: Rift Apart" 

 
 
Ändå sedan "Ratchet & Clank: Rift Apart" visades för första gången har det varit ett av de mest eftertraktade spelen till Playstation 5, då det ser fruktansvärt roligt ut med sin färgglada grafik och actionpackade scener. 
 
Spelet är utvecklat av Insomniac Games ("Marvel's Spider-Man") och är en fortsättning på en spelserie som hade sin början under PS2-eran. Den här gången är skurken Dr. Nefarious återigen tillbaka för att ta över universum, utrustad med ett farligt vapen som kan öppna portaler mellan olika dimensioner. När vapnet går sönder av en olycka öppnas portaler till höger och vänster och våra hjältar skiljs åt. 
 
I dagsläget finns det inget datum för när spelet släpps, men utvecklarna har åtminstone sagt att det inte ska komma allt för långt efter lanseringen av Playstation 5. 
 
Plattform: Playstation 5
Släpps: Okänt datum
 

9. "Resident Evil: Village"

 
 
Vi vet mycket väl vad Capcom är kapabla till vid det här laget, och vi är nog många som längtar efter att få se vad studion har kokat ihop härnäst. Skräckmästarna filar just nu på en uppföljare till “Resident Evil 7: Biohazard”, som kommer släppas nu i maj. Det nya skräckäventyret kommer att utspela sig ett par år efter händelserna i det sjunde spelet, där karaktären Ethan Winters tvingas ställas inför nya fasor då han hamnar i en ödelagd by någonstans i Europa. Och ja, både grott-zombies och varulvar utlovas.
 
I en intervju berättade spelets producent att “Resident Evil: Village” kommer bjuda på en samling av de absolut bästa bitarna från de tidigare Resident Evil-spelen. Han tror dessutom att “Resident Evil:Village” kommer bli det mest pulshöjande spelet hittills i serien.
 
Om “Resident Evil: Village” lyckas hålla sig på samma höga nivå som föregångaren, har vi sannerligen en fasansfull (på ett bra sätt) spelupplevelse framför oss.
 
Plattform: Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X och PC
Släpps: 7:e maj 
 

10. "Horizon Forbidden West" 

 
 
Finns det någon där ute som har spelat “Horizon: Zero Dawn” som inte gillade spelet? Okej, några finns det säkert, men inte är det många. Det kan tyckas något flummigt att kombinera väldigt primitiva levnadsförhållanden (som mest kan liknas med stenåldern) tillsammans med avancerad AI-teknik. Men “Horizon: Zero Dawn” är ett tydligt bevis på att det faktiskt fungerar. Åtminstone om det sitter rätt människor bakom spakarna. Detta spel bjöd på häpnadsväckande miljöer och en otrolig grafik.  
 
I år har det äntligen blivit dags att få återse den coola bruttan Aloy igen. I “Horizon Forbidden West” fortsätter hennes berättelse då hon bestämmer sig för att resa västerut. Under hennes färd kommer hon att stöta ihop med en och annan djurliknande maskin och andra mystiska hot. Den här gången verkar utvecklarna Guerrilla Games ha tagit det ännu längre, då “Horizon Forbidden West” ser ut att bjuda på miljöer så vackra att man nästan blir tårögd.
 
Plattform: Playstation 5
Släpps: Okänt datum
 
Andra intressanta spel att hålla utkik efter är "Mass Effect: Legendary Edition", "Age of Empires IV", "Baldur's Gate III", "Bravely Default II", "Deathloop", "Ghostwire: Tokyo", "Gotham Knights", "Gran Turismo 7", "It Takes Two", "Kena: Bridge of Spirits", "Monster Hunter Rise" och "Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2". 
 
Vilka spel ser du fram emot under året? Har vi missat några titlar?
| 11 januari 2021 18:00 |