Spel

Skribent

Anders Eklöf

13 januari 2021 | 18:47

Spelet "Hogwarts Legacy" försenas till 2022

Den som hade sett fram emot att få sätta på sig sorteringshatten i "Hogwarts Legacy" i år får vänta ett tag till.
I höstas visades Harry Potter-spelet "Hogwarts Legacy" upp för första gången, där du får skapa en egen karaktär som börjar på trolldomsskolan och får kämpa mot mörka trollkarlar under 1800-talet.  
 
"Spelarna får uppleva livet som student vid Hogwarts skola för häxkonster och trolldom som aldrig förr och ger sig ut på en farlig resa för att avslöja en dold sanning om trollkarlsvärlden", skrev de i ett pressmeddelande.
 
 
Spelet skulle egentligen släppas någon gång under 2021 till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X och PC. Nu har dock utvecklarna gått ut med beskedet att släppet skjuts upp till 2022. 
 
"Vi vill tacka våra fans från hela världen för den enorma reaktionen på tillkännagivandet av Hogwarts Legacy- Att skapa den bästa möjliga upplevelsen för alla Harry Potter- och spelfans är av största vikt för oss, så vi ger spelet den tid det behöver", skriver de på sociala medier
 
 
Spelet är under utveckling av Avalanche Software, som främst är kända för sina "Disney Infinity"-spel. 
 
Personligen är jag ett stort fan av både böckerna och filmerna, även om det är oerhört tråkigt att författaren J.K Rowling verkar ha en del transfobiska åsikter, något som fått många spelare att bojkotta spelet. Utvecklarna har dock gått ut med att hon inte är delaktig i utvecklingen av spelet
 
Såg du fram emot att få spela "Hogwarts Legacy"? 
| 13 januari 2021 18:47 |