Spel

Skribent

Anders Eklöf

9 december 2020 | 10:58

"Halo Infinite" släpps tidigast hösten 2021

Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. Det efterlängtade spelet "Halo Infinite" dröjer nämligen ett tag till.
För ungefär en månad sedan släpptes den nya konsolen Xbox Series X, som vi på MovieZine kallade för "en fantastisk konsol som imponerar stort, som dock saknar stora releasespel". 
 
Ett av spelen som egentligen skulle komma i samband med konsolen är "Halo Infinite", som dock blev försenat till 2021. Den första trailern för spelet imponerade på ganska få, med sin halvdana grafik. 
 
"Den extra tiden låter oss avsluta det kritiska arbete som krävs för att leverera det mest ambitiösa Halo-spelet någonsin med den kvalitet vi vet att våra fans förväntar sig", skrev studiochefen Chris Lee då. 
 
 
Nu har utvecklingsstudion 342 Industries skrivit på sin hemsida att "Halo Infinite" tidigast släpps hösten 2021, så förhoppningsvis hinner de fila lite till på spelet. Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. 
 
 
Joseph Staten, som var med och utvecklade det allra första "Halo" tillsammans med Bungie, skriver att han hoppade in i utvecklingsteamet för "Halo Infinite" kort efter att studion fick brottas med kritiken de fick efter att spelet visades för första gången. 
 
"Diskussionen kokades ned till en fundamental sanning: vi behövde mer tid att rätta till saker. Från och med nu fram till dess kommer vi alla på 343 och våra fantastiska partners att bygga, testa och polera en upplevelse som vi hoppas att ni alla älskar", skriver han
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Inlägget på hemsidan går in mer på hur de arbetat med multiplayer och mycket annat, men även att "arbetet redan gett framsteg på den visuella fronten". 
 
Figuren ovan fick till exempel smeknamnet "Craig" och blev snabbt ett skämt på internet. Spelets concept artist och art director Nicolas Bouvier, säger att det livlösa ansiktsuttrycket kom till för att fiendernas ansiktsansimationer inte var helt implementerade i demot vi fick se tidigare. 
 
"Stackars Craig var aldrig menad att avsedd att ses i det skicket, vilket inte är uppenbart i klippet. Det var först senare, i den frysta närbilden i hans enda dåliga ögonblick, som legenden om Craig föddes", säger han. 
 
Förhoppningsvis innebär inte bara den längre utvecklingstiden att den nu välkända Craig försvinner, utan även att "Halo Infinite" blir lika snyggt som många har förväntat sig från serien. 
 
Ser du fram emot "Halo Infinite"? 
| 9 december 2020 10:58 |