Spel

Skribent

Anders Eklöf

27 augusti 2020 | 22:19

Spelsekvenser från "Ratchet & Clank: Rift Apart" visar vad PS5 går för

Hoppa mellan dimensioner tillsammans med Ratchet och Clank i ett färgsprudlande äventyr till Playstation 5.
Tidigare i somras fick vi se en första trailer för det kommande spelet "Ratchet & Clank: Rift Apart" till Playstation 5, som är ännu en del i Insomniac Games (som även gör "Spider-Man: Miles Morales") populära spelserie. 
 
Under den digitala spelmässan Gamescom fick vi se riktiga spelsekvenser från spelet, som verkligen visar vad nästa generations konsoler och deras kraftfulla hårdvara går för. 
 
 
Berättelsen kretsar kring att skurken Dr. Nefarious återigen är tillbaka för att ta över universum, den här gången utrustad med det farliga vapnet Dimensionator som har kraften att öppna portaler mellan olika dimensioner. När vapnet går sönder öppnas portaler till höger och vänster, som till slut gör att våra hjältar skiljs ifrån varandra.
 
I framtiden träffar Clank en mystisk figur som ser misstänksamt mycket ut som Ratchet, som vi kommer få kontrollera under delar av spelet.  
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Det senaste spelet som släpptes var "Ratchet & Clank" från 2016, som är en remake på det allra första spelet. Utöver spelet släpptes även en påkostad långfilm, med samma handling. Ärligt talat tycker jag faktiskt att det nya spelet verkar ännu snyggare än filmen. 
 

LÄS ÄVEN: De hetaste spelen till Playstation 5

 
Vi vet fortfarande inte när Playstation 5 dyker upp i butikerna eller vad den kommer kosta, förutom att den ska släppas någon gång under 2020. "Ratchet & Clank: Rift Apart" släpps inte samtidigt som konsolen, men utvecklarna menar att det kommer inom kort. 
 
Vilka spel till Playstation 5 ser du fram emot? 
| 27 augusti 2020 22:19 |