Film

Skribent

Viktor Jerner

21 juni 2016 | 19:25

10 saker vi nu vet om Snyders efterlängtade "Justice League"

Ny logga, ny Batmobile och mängder med skön info kring denna DC-tårta.
Nyligen så bjöds ett gäng amerikanska filmbloggare in till den London-baserade inspelningen av Zack Snyders efterlängtade "Justice League"  och nu har vi fått reda på vad de fick beskåda. Ofta tar det ett år eller liknande innan embargon på inspelningsbesök släpps, så Warner Brothers ska ha rejält med cred för att de den här gången släpper det bara fyra dagar efter själva besöket, tack för det!

Förmodligen försöker de bygga upp lite tidigt (det är drygt 17 månader kvar till biosläpp) positivt snack kring den här filmen till följd av det brutala mottagandet av "Batman v Superman: Dawn of Justice", och det verkar de ha lyckats med. Jag var personligen väldigt positivt inställd till den och längtar dagligen efter fortsättningen på DC:s filmiska värld, så för mig var det här lite av en tidig julafton. 

Nedan har jag sammanfattat de 10 viktigaste bitarna från det som exempelvis Slashfilm, Collider och Heroic Hollywood har publicerat. 

1. Så här ser den nya loggan ut:Enkel, stilren och "klassisk". Älskar den! 

2. Filmen heter kort och gott "Justice League"

Med andra ord inte exempelvis "Justice League Part 1" som tidigare har rapporterats. Dessutom var producenten Deborah Snyder tydlig med att det hittills bara finns planer för en fristående film, inte en berättelse uppdelad i två delar. 

3. Steppenwolf och parademons är huvudskurkarna

Med tanke på den extrascen från "Batman v Superman" som vi har analyserat tidigare så kunde vi dra slutsatsen att Steppenwolf skulle figurera i "Justice League", men att han ska vara huvudskurken istället för den allsmäktiga DC-giganten Darkseid har det bara ryktats om tidigare. Men nu är det alltså bekräftat och vid sin sida kommer Steppenwolf ha så kallade "parademons", flygande varelser som vi såg i Bruce Waynes mardröm i "Batman v Superman". 4. Tonen blir väldigt annorlunda om man jämför med "Batman v Superman"

Det verkar - oroväckande nog, kan jag tycka - som att Snyder och hela gänget bakom "Justice League" verkligen har lyssnat på kritiken kring "Batman v Superman". De berättar nämligen att tonen i den förstnämnda kommer bli mycket "mildare" och mer humoristisk. Detta var dock något som de hade planerat redan innan kritikstormen, eftersom en "team up"-film automatiskt blir mindre mörk än en "versus"-film. 

5. Ezra Millers tolkning av Barry Allen/The Flash stjäl showen

De flesta som har rapporterat från inspelningen är rörande överens om att Ezra Miller är helt fantastisk som Barry Allen och alter egot The Flash i det material som de har fått se. Den enda någorlunda färdigklippta scen som visades skildrar hur Bruce Wayne försöker rekrytera honom, vilket inte riktigt går som det ska till en början. Hur som helst, "tugget" mellan dessa två karaktärer beskrivs som mycket lyckat, roligt och "med glimten i ögat". The Flash-dräkten ska enligt uppgift bestå av hela 148 bitar, helt otroligt.

6. Batmobilen har fått en uppgradering och ser nu ut så här: Den liknar den version vi såg i "Batman v Superman" men den har mer inbyggda vapen och ska vara mer "taktisk". Vi har också fått veta att Batmans huvudbas i "Justice League" kommer vara någon sorts övergiven hangar och att han kommer ha två olika dräkter, varav en är helt ny. 

7. Vi kommer dessutom få se Flying Fox och KnightCrawler i filmen

Konceptbilder på två nya Batman-fordon vid namn Flying Fox - en massiv flygfarkost med tre våningar(!) som kan frakta hela Justice League och deras utrustning - och KnightCrawler - ett fordon med spindelliknande robotben(!) som kan klättra på väggar och tak - visades upp. Wow, en första officiell titt på dessa två kan inte komma fort nog.    

8. J.K. Simmons levererar en klassisk James Gordon

Utöver den färdigklippta The Flash/Batman-scenen som jag nämnde ovan så fick även gänget se en scen under inspelning som involverade Batman (Ben Affleck), Cyborg (Ray Fisher), The Flash (Ezra Miller), Wonder Woman (Gal Gadot) och James Gordon (J.K. Simmons) uppe på ett tak. För Simmons var det den allra första inspelningsdagen och enligt rapporterna kommer han ge oss en version av Gordon som är slående lik den från den animerade serien:9. Junkie XL gör musiken

Ensam den här gången, istället för tillsammans med Hans Zimmer som han samarbetade med under produktionerna av både "Man of Steel" och "Batman v Superman". Han har vad som krävs för att stå på egna ben (kolla bara in "Mad Max: Fury Road"), den saken är säker. 

10. Willem Dafoe spelar Aquaman-karaktären Vulko

För några månader sedan fick vi reda på att Dafoe har en roll i filmen, men inte vilken. Idag fick vi veta att det är ingen mindre än Nuidis Vulko han ska spela, en sorts mentorskaraktär och rådgivare från Aquamans undervattensvärld Atlantis (som vi kommer få se flera versioner av i filmen). Så här ser Vulko ut i serierna:Tyvärr fick vi inte någon officiell första bild på hela "Justice League"-teamet som jag verkligen hoppades djupt på in i det sista, men ComicCon i San Diego är bara drygt en månad bort och där tror jag det kommer bjudas på rejält med godbitar till fansen. Jag lär i princip tälta framför datorn förmodligen, för jag kunde inte vara mer taggad på att få se mer från det här projektet. 

Officiell engelsk synopsis:

"Fueled by his restored faith in humanity and inspired by Superman’s selfless act, Bruce Wayne enlists the help of his newfound ally, Diana Prince, to face an even greater enemy. Together, Batman and Wonder Woman work quickly to find and recruit a team of metahumans to stand against this newly awakened threat. But despite the formation of this unprecedented league of heroes—Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg and The Flash—it may already be too late to save the planet from an assault of catastrophic proportions."

Hur går tankarna kring all den här informationen? Är ni taggade? 
| 21 juni 2016 19:25 |