Film

Skribent

Andreas Samuelson

26 augusti 2012 | 14:01

10 Disney-hjältinnor – vad hände sen?

Vi har alla sett de trallande, tindrande och lyckliga prinsessorna från en rad tecknade Disney-klassiker.

Skurkarna fick sitt straff, våra hjältinnor fick sina prinsar och de levde lyckliga i alla sina dagar. Men vad hände efter att sista rutan tonats till svart?

Här är teorier om de möjliga och aningen mörka fortsättningarna…

Snövit i "Snövit & de sju dvärgarna"

Senast vi såg henne: Återuppväcktes från de döda av kyssen från en prins, med vilken hon påstått levde lycklig i alla sina dagar.

Vad hände sedan? Prinsen omkommer i en bilolycka efter två års äktenskap med Snövit som, med sina egna dödserfarenheter, har otroligt svårt att hantera förlusten och vänder sig till alkohol- och pillermissbruk. Dvärgarna såg till att hon hamnade på en avvänjningsklinik där hon fann Gud vilket senare resulterade i att hon anslöt sig till en religiös sekt.

Askungen i "Askungen"

Senast vi såg henne: Fyllde i glasskon vars ägare prinsen önskade sig som brud och firade sedan med stort, pampigt bröllop till sin styvmors stora förtret.

Vad hände sedan? Askungen blev en modeikon och populär stilförebild inom klädbranschen men kritiserades hårt för sina val att bära djurkläder, speciellt av hennes f.d. musvänner som tagit rejält avstånd från henne. En av styvsystrarna gav dessutom ut en bok som avslöjade sanningen om den egoistiska, manipulativa Askungen varpå hon flydde landet och bosatte sig på hemlig ort på Franska Rivieran.

Alice i "Alice i Underlandet"

Senast vi såg henne: Vaknade hon upp från drömmen om sina upplevelser i Underlandet.

Vad hände sedan? Hon blev besatt av det icke-existerande Underlandet och hamnade så småningom på mentalsjukhus. New Age-fundamentalister världen över hyllar hennes historier och letar fortfarande envist efter det påstådda Underlandet.

Törnrosa i "Törnrosa"

Senast vi såg henne: Väcktes ur sin av en förbannelse orsakad långa sömn med en kyss från sin trolovade prins Phillip.

Vad hände sedan? Startade ett eget makeupmärke och blev hett villebråd för kändis- och skvallerpress. Påpekade prompt hur lyckligt äktenskap hon och Phillip har tills den dag han kommer ut som homosexuell och hon gråter ut i ett oändligt antal talkshower. Lever idag på sitt tveksamma kändisskap och diverse skandaler.

Marion i "Robin Hood"

Senast vi såg henne: Efter att kung Richard återställt Nottingham benådade han Robin Hood som gifte sig med Marion varpå kaninen Hoppsan avslöjade att de skulle få ungar.

Vad hände sedan? Robin blev rastlös som laglig och brottades med svår kleptomani. Han slarvade bort ansvaret att skaffa föda åt den gravida Marion som i ren desperation åt upp Lady Kluck (hon var trots allt en räv) och avrättades strax efter att ha fött sina sju ungar.

Ariel i "Den lilla sjöjungfrun"

Senast vi såg henne: övertalade hon sin far, havets kung, att få bli människa så hon fick vara med sin älskade, människan och prinsen Eric.

Vad hände sedan? Ariel trivdes aldrig riktigt i de fina kretsarna som det kungliga livet erbjöd. Hon var vegetarian och stark djurrättsförespråkare, något som inte uppskattades av Erics familj. När Ariels gamla vän Blunder dök upp som huvudrätt under en kunglig familj orsakade Ariel skandal genom att storma ut. Hon lämnade Eric och anslöt sig till Greenpeace där hon numera är en av de främsta miljöaktivisterna.

Belle i "Skönheten & Odjuret"

Senast vi såg henne: bröt hon Odjurets förbannelse genom att uttrycka sin kärlek till honom och han liksom slottet och dess tjänare återfick sin vackra glans.

Vad hände sedan? När Odjuret fått tillbaka sin bildsköna nuna och Runar Sögaard-lockar så fick han även utlopp för sin länge förträngda svaghet - sexberoendet. Som lojal hustru till prinsen i den lilla byn i Provence försöker Belle hålla god min trots makens ständiga snedsteg med tjänsteflickor och prostituerade från gatan. Men efter år som bedragen, uttråkad hemmafru får Belle nog och tar initiativet till en skandalös skilsmässa och ger sig in i politiken där hon efter mycket motgångar och kritik kämpar sig upp till toppen.

Jasmin i "Aladdin"

Senast vi såg henne: Efter att Aladdin befriat Anden så ändrar Jasmins far Sultanen lagen så att hon blir fri att gifta sig med vem som helst.

Vad hände sedan? Jasmin blev gravid och födde - en blå bebisande. Aladdin kom aldrig över sveket och lämnade henne så småningom. Jasmin försökte sig på en kortlivad karriär som popsångerska men är nu tillsammans med sitt barn stjärnan i sin egen dokusåpa.

Nala i "Lejonkungen"

Senast vi såg henne: parade hon sig med Simba och födde en unge som presenterades inför flocken som den blivande lejonkungen.

Vad hände sedan? Hon tröttnade på livet som maka till djungelrikets konung och flydde med Alex från "Madagaskar".

Pocahontas i "Pocahontas"

Senast vi såg henne: Räddade hon sin stam från en attack av engelsmän och tog farväl av sin älskade John Smith som skickades hem till England för vård av en skada.

Vad hände sedan? John Smith återvände aldrig som han lovat. Pocahontas växte upp som rebellisk tonåring och kom ut som bisexuell läderfetischist när fadern bad henne ta över stammen. Hon drog till Los Angeles för att testa lyckan, blev hemlös och arbetade som strippa innan MTV upptäckte henne och gav henne jobb som programledare.

| 26 augusti 2012 14:01 |