Leonardo DiCaprio

Skådespelare 11 november 1974 Hollywood, California, USA

Biografi

Skådespelare och producent, född och uppvuxen i Los Angeles, Kalifornien. DiCaprio började sin skådespelarkarriär redan som barn, efter att ha gjort en del tv-reklamer fick diverse producenter upp ögonen för den unge talangen och gav honom roller i en rad tv-serier.

Nästa kliv i karriären kom när han vid 19 års ålder fick rollen som den mentalt handikappade Arnie Grape i Lasse Hallströms drama "Gilbert Grape", filmen gav honom den första av många Oscarsnomineringar. Det stora genombrottet kom dock fyra år senare i samband med rollen som Jack Dawson i James Camerons banbrytande "Titanic". Filmen gjorde honom till en internationell superstjärna och gav honom oändliga möjligheter i Hollywood. Sedan dess har DiCaprio, istället för att fortsätta göra embart blockbusters, valt att styra sin karriär i en lite annorlunda riktning genom att ofta arbeta med världens bästa regissörer och producenter i mindre filmprojekt.

På senare år har han börjat producera filmprojekt genom sitt filmbolag Appian Way. Han är även en hängiven miljöaktivist.

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler