Film

Skribent

Mats Karlsson

14 oktober 2013 | 15:01

"Vi är bäst" blev inte bäst på biotoppen

Så gick det också för "The Butler", "2 Guns" och helgens andra biopremiärer.

Att lyckas peta ned en Disneyfilm från förstaplatsen på biotoppen är en tuff uppgift och trots tappra konkurrenter var det ingen som lyckades. Bäst av helgens premiärer blev Lukas Moodyssons "Vi är bäst" med 17 867 besökare som räckte till en tredje plats. På femte plats hittar vi actiondramat "2 Guns" följt av Lee Daniels presidentdrama "The Butler". Dessvärre hamnade Edgar Wrights "The World's End" utanför topplistan.

Se hela biotoppen här...

I USA fortsätter "Gravity" sina sanslösa framgångar. Filmen spelade in ytterligare 44 miljoner och har nu dragit in 123 miljoner på tio dagar. Dessutom har den skördat fina framgångar i övriga länder som filmen har gått upp i, sammanlagt 68 miljoner och totalen blir 191 miljoner dollar. Paul Greengrass "Captain Phillips" gick också fantastiskt bra på andra sidan Atlanten, hela 26 miljoner blev helgens intäkter.

Väldigt glädjande, men samtidigt överraskande att se två riktigt bra filmer i topp. Vad som än har hänt med Hollywoodpubliken håller vi tummarna för att det håller i sig.

| 14 oktober 2013 15:01 |